nlc.hu
Szabadidő

Nicsak, ki beszél! Mikey akkor és most

Így néz ki a Nicsak, ki beszél! Mikey-ja felnőttként

Ha te is imádtad a Nicsak, ki beszél! trilógiát, akkor biztosan szívesen nosztalgiázol. A mozi három részében mindig más kisfiú alakította Mikey karakterét, mára pedig mindannyian felnőtt férfiak lettek.

A Nicsak, ki beszél! 1989 egyik nagy sikerfilmje. Bájával, humorával, és különleges nézőpontjával, hogy egy kisbaba a magzati korától kezdve kommentálja az eseményeket és mindenről megosztja a markáns véleményét, sokak szívébe belopta magát. Nem mellesleg már a kezdőképe is különleges, ahol a fogantatás előtti pillanatokat láthatjuk, azaz a versengő hímivarsejteket, akik szintén beszélnek.

Magyarországon kevesen tudják, hogy a nyertes, azaz Mikey hangját maga Bruce Willis kölcsönözte az eredeti változatban. Megnéztük, hogy mi lett a Mikey-t alakító szereplőkkel.

Nicsak, ki beszél!

A trilógia első (akkor még egyetlen) részében Mikey megfoganásának, megszületésének, valamint Mollie (Kirstie Alley) és a jóképű, segítőkész taxis (John Travolta) megismerkedésének és összecsiszolódásának lehetünk tanúi. Ezalatt a kis Mikey gyorsan cseperedett, a magzati korból 2-3 évessé, így négy különböző gyermek játszotta a szerepét: Jason Scheller, Jaryd Waterhouse, Christopher Aydon és Jacob Haines. Az utóbbit ismerjük a legjobban, mert őt láthattuk a legtöbbet a film során.

Nicsak, ki beszél! felmjelenet: John Travolta, Kirstie Alley és Jacob Haines

Jelenet a Nicsak, ki beszél! című filmből. John Travolta, Kirstie Alley és Jacob Haines

Az IMDB filmadatbázis szerint Jacobot ifjúkori szereplésén kívül nem láthattuk a képernyőn. De egy másik weboldal szerint 2004-ben egy rövid epizódszerep erejéig részt vett egy sorozatban. Táncosként és színészként dolgozik a floridai Disney Worldben. Nős, három gyermek büszke édesapja.

Jacob Haines

Jacob Haines felnőttként

Nicsak, ki beszél még!

A következő film 1990-ben készült el. James és Mollie itt már házasok voltak. Mikey-nak kistestvére született, ami sok konfliktust szült a családban. Ezúttal a főszerepet játszó fiú Lorne Sussman volt. Az ő pályafutásáról nem sokat tudni. Az utolsó elérhető fotó róla még a 2000-es évek közepén készült. Nem maradt meg a sztárvilágban, teljesen civil életét él.

Nicsak, ki beszél még! Lorne Sussman kisfiúként és felnőttként

Lorne Sussman a filmben göndör, fürtös kisfiúként és felnőttként

Nicsak, ki beszél most!

A trilógia harmadik része 1993-ban lett kész. A szülők itt már 6 éve élnek boldog házasságban. Két, nagyon különböző kutya is csatlakozik a családhoz, akiknek szintén hallhatjuk a gondolatait. James pedig új állást kap egy légitársaságnál, és a kísértés is utoléri a főnöke, Samantha személyében. De szerencsére karácsonyra minden megoldódik.

Nicsak, ki beszél most! David Gallagher, mint Mikey

David Gallagher Mikey-ként a harmadik részben, a vágyott négylábúval

Itt David Gallagher alakította Mikey-t. És ő továbbra is a pályán maradt. Szerepelt például a Hetedig mennyországban, a Richie Rich 2.-ben és a Csend című thrillerben. De látható volt a CSI: Miami helyszínelők és a Dr. Csont című sorozatokban is. Ő ma már 35 éves. Nem házasodott meg, de több híres barátnője is volt. Köztük Megan Fox és  Shannon Woodward.

David Gallagher felnőttként

David Gallagher 2011-ben, a Super 8 című film DVD-bemutatóján (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Jön a Nicsak, ki beszél! remake

Manapság aranykorukat élik az újragondolt klasszikusok, mindez a Nicsak, ki beszél! esetében sincs másképp. Egyelőre még csak annyit tudni róla, hogy az új verziót Jeremy Garelick írja és rendezi, aki korábban olyan vígjátékokon dolgozott, mint a Bérhaverok és a Szakíts, ha bírsz. A Deadline-nak elmondta, hogy nagyon izgatott a visszatérő Nicsak, ki beszél kapcsán, hiszen neki is van négy gyermeke, köztük egy ikerpár, így a saját tapasztalataiból tud inspirálódni.

Még több érdekes akkor és most cikk az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top