nlc.hu
Szabadidő

Személyiségtesztek

Két személyiségteszt, ami sok mindent elárul rólad

Töltsd hasznosan az időd! Mutatunk két különleges személyiségtesztet, amivel játékosan és szórakozhatóan térképezheted fel saját magad vagy éppen másokat.

A különböző tesztek kitöltése mindig jó móka, ha pedig személyiségtesztről van szó, az azért is jó, mert segít elindulni az önismereti úton. Olyan dolgokra is választ kaphatunk magunkkal kapcsolatban, amiket nem is sejtettünk volna. Két érdekes személyiségtesztet is hoztunk, nem kell hozzájuk más, csak papír, ceruza és te magad!

Az állatok sok mindent elárulnak

Fogj egy papírt és írd fel rá, mi a kedvenc állatod. Azután a második, harmadik és negyedik kedvenc állatodat is (célszerű sorszámozni őket). Mindegyik állat után hagyj ki egy kis helyet. Amikor ezzel meg vagy írd oda az állatokhoz, hogy mit szeretsz bennük, lehetnek ezek tulajdonságok vagy szavak, amik eszed bejutnak róluk. Mindegyikhez írj négy-öt darabot. Lehetséges, hogy negatív tulajdonságok is eszedbe jutnak, azokat is írd le nyugodtan.

A teszt kiértékelése:

Figyelem, ha meg akarod csinálni a tesztet, ne olvass tovább, amíg be nem fejezted!

  1. Ha kész vagy, most már elárulhatjuk, hogy az első állat a barátsághoz való viszonyodat jelöli, azok a dolgok vagy tulajdonságok fontosak neked egy barátban, amiket mellé írtál.
  2. A második állat és a hozzá felsorolt szavak a szexualitáshoz való viszonyodat írják le. Nézzünk egy példát. Ha például a macskát írtad ide és a szavaid hozzá: puha kedves játékos, akkor elsősorban ezek lehetnek fontosak számodra.  Ha a párducot, például: vad, szabad, erős jelzőkkel, akkor ezt a fajta hozzáállást jobban vonz.
  3. A harmadik állat és az őt jellemző tulajdonságok, felsorolt szavak a munkával való kapcsolatodra utalnak.
  4. A negyedik állat és a hozzá írt szavak, pedig összességében az élethez való viszonyodat jellemzik.
Állatos személyiségteszt

Ha a kutya került az első helyre, akkor a hűség és a kedvesség bizonyára fontos számodra a barátságban (Fotó: Pexels)

Ez egy jópofa játék, aminek az eredményei viccesek is lehetnek, mégis van igazságtartalmuk. Nagy előnye, hogy a barátaiddal is egyszerűen megcsinálhatod, pár perc alatt. Nemcsak tanulságos, de jó beszélgetésindító is lehet.

Sivatagi séta

Ehhez a teszthez nincs másra szükséged, csak a képzeletedre, de ha szeretnéd, lejegyezheted a válaszaidat.

Szóval, képzeld el, hogy egyedül sétálsz egy sivatagban…

Egy kockához érkezel.

  • Hol helyezkedik el a kocka?
  • Milyen színű? Milyen érzéseket kelt benned ez a szín?
  • Mekkora a kocka a sivataghoz viszonyítva?

Megpillantasz egy létrát is.

  • Mekkora a távolság a kocka és a létra között? Esetleg a létra a kockához van támasztva?
  • Milyen színű?

Most egy lovat látsz meg.

  • Mekkora a távolság a kocka és a ló között?
  • Milyen színű a ló?
  • Meg van kötve, vagy szabadon ügethet?
  • Fel van nyergelve?

Vihar kerekedik…

  • Mekkora a távolság a vihar és a kocka között, távolról érkezik a vihar?
  • Kicsi vagy nagy viharról van szó? Heves villámlással és mennydörgéssel érkezik vagy csak egy kis könnyű esőről van szó?
  • Közeledik, majd elhalad a vihar, vagy ott marad?

Végül meglátsz egy virágot is a sivatagban.

  • Csak egy szál virág van, vagy több is?
  • Hol van a virág, mihez van közel?
  • Milyen színű?
Sivatagi séta - személyiségteszt

A sivatagban látott dolgok helyzete sok mindent elárul rólad (Fotó: Pexels)

Teszt kiértékelése

És most jöjjenek a válaszok, hogy mi mit jelképez, jó böngészést és elmélkedést!

A kocka

A kocka jelképez téged, megmutatja, hogyan látod magad a világban. A kocka sivataghoz viszonyított mérete az egód nagyságát mutatja. Ha a kocka hatalmas, akkor magadat is nagynak látod. Minél közelebb van a földhöz, annál inkább realista típus vagy. Minél átmetszőbb, világosabb annál inkább nyitott vagy mások felé (a különböző színek jelentését lejjebb találod).

A létra

A létra a barátaidat jelképezi. Ha a létra a kockának van támasztva, a barátaid is hajlamosak rád támaszkodni, ha segítségre van szükségük. A létra és a kocka közötti távolság azt mutatja, mennyire vagy közel a barátaidhoz.

A ló

A ló testesíti meg a szerelmedet vagy az ideálodat. A távolság a ló és a kocka között értelemszerűen a távolságot mutatja a szerelmed és közted. Ha van párod, akkor vele, ha nincs, akkor a lehetséges szerelemmel. Közel jár, vagy még messze van? Te egyébként a szívedre vagy az eszedre hallgatsz? Azt is könnyen kiderítheted!

Ha a ló ki van kötve, akkor szükséged van arra, hogy te irányíts a kapcsolatban. Ha a lovon nyereg van, akkor biztonságban érzed magad szerelmeddel. Ha nincs nyereg a lovon és/vagy szabadon sétál, akkor úgy érzed, hogy szerelmedet nem tudod befolyásolni, irányítani, gyakran kiszámíthatatlannak tartod. de lehetséges, hogy ez egyáltalán nem zavar téged, hiszen fontos számotokra a szabadság.

A vihar

A vihar az életedben felmerülő aktuális akadályokat jelképezi. Ha a vihar átvonulóban vagy elvonulóban van, akkor már közel a megoldás Ha a vihar egy helyben áll, akkor a jelenlegi akadályokat egyelőre még nem tudod megoldani. A vihar mérete mutatja, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítasz a fennálló problémának, és ugyanígy a kockától való távolsága is ezt jelképezi. Minél távolabb van, annál kevésbé tartod jelentősnek. Ha heves viharról van szó, akkor a fennálló probléma nagy kaliberű és sok bosszúságot okoz neked.

A virág

A virág a gyermekedet, gyerekeidet vagy a gyermek iránti vágyadat jelképezi, de jelképezheti a közeli, szeretett családtagjaidat is. Minél közelebb van a virág a kockához, annál közelebb érzed magadhoz gyermekeidet vagy a gyermekvállalás gondolatát. Vagy annál közelibb szorosabb a köteléked a szeretteiddel. Minél több virágot látsz, annál több gyermeket szeretnél, annál többen vannak a szeretteid. A virágok egyébként sok mást is elárulhatnak!

A színek jelentése

A dolgok színe is sok mindent elárul és tovább árnyalhatja a képet. Nézzük csak:

  • Fekete: Az erő, a hatalom, az elegancia és a sötétség színe.
  • Fehér: Az ártatlanságot, tisztaságot jelképezi.
  • Vörös: A dominancia, szerelem és a szexuális energia színe.
  • Kék: A tudást, a hatalmat és hűséget jelképezi. Nyugtató hatású.
  • Zöld: A könyörület, a jómód, a pénz és az egészség színe. Szinten nyugtató hatású.
  • Sárga: Optimizmust szimbolizál, valamint lelkesedést és játékosságot is. Túl erős, vakító is lehet.
  • Lila: A nemesség színe. A luxust, vagyont, műveltséget szimbolizálja. Ugyanakkor nőies és romantikus, különlegességet sugall.
  • Barna: A megbízhatóságot jelképezi, mint pl. egy nagy fa törzse. A föld színe is, hatalmas, óvó és stabil.

Ha folytatnád még, itt még több személyiségtesztet találsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top