nlc.hu
Szabadidő

Haska Béla, CPg-frontember hajléktalan

Hajléktalanként él a magyar punklegenda

A Facebook segítségével rendeződhet a CPg-frontember élete.
Hajléktalanság

Volt egy legendás punkzenekar a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, a CPg. Rendszerkritikus szövegeik miatt börtönbe csukták őket. 

Az eredeti felállás 1981-ig tartott, ekkor érkezett az énekesi pozícióra Haska Béla, aki mostanra hajléktalansorba kényszerült: munkát betegségei miatt nem talál, és most már fedél sincs a feje felett. A Segítsünk Bélának nevű Facebook-csoport november 30-án jött létre, hogy az egzisztenciálisan nagyon rossz helyzetbe került Haska Bélát adományokkal támogassák a barátok, ismerősök, rajongók – írja a hvg.hu. A kezdeményezők ezt írták: „Hetek-hónapok óta beszélünk róla, hogy segítenünk kell! A Covid előtt sem volt egyszerű neki, mert a korábbi egészségügyi problémáival sem talált semmi olyan munkát, amivel át tudta volna billenteni a helyzetét. Sajnos támogató esemény, rendezvény, koncert szervezése, lebonyolítása most az ismert okok miatt nem megoldható, így egy dolog maradt, hogy átsegítsük a téli időszakon.”

A kezdeményezés bejött: úgy tűnik, Bélának szereztek munkát, élelmet és rengetegen támogatták, amitől meghatódott. Már csak egy 43-as cipőre van szüksége, ja, és egy albérletre.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: Neményi Márton

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top