nlc.hu
Szabadidő

Láma született Miskolcon

Különleges lámacsikó született Miskolcon

A kis Yoda bundája igazán szép: nyakig fehér, csak a fülei fekete foltosak, nyaktól lefelé viszont olyan, mint a felnőtt lámák.

Idén már másodszor született láma a miskolci állatkertben. A kicsi november közepén érkezett meg. Amikor világra jött, egészen kajla fülei voltak, ezért aztán gondozóitól a Yoda nevet kapta.

Yoda nagyon barátságos, jól kijön a többi lámával. Gyorsan fejlődik, hamarosan már szilárd táplálékot is fogyaszthat, de egyelőre csak ritkán mozdul el anyja mellől. Mivel csődör, egy idő után valószínűleg el kell hagynia az állatkertet, de a kert dolgozói remélik, hogy a korlátozások megszűnése után találkozhatnak a látogatók a kis állattal.

A lámák természetes környezetükben Dél-Amerika bokros, füves területein élnek. Mivel kizárólag növényevők, táplálékuk a fűfélék, lágyszárú növények, cserjék és zuzmók közül kerül ki. Az állatok súlya a 150 kilót, élettartamuk pedig a 20 évet is elérheti. A miskolci állatkerten 8 fős lámacsapat él pillanatnyilag.

Forrás: Tények

Aktuális történések a világ állatkertjeiben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top