nlc.hu
Szabadidő

Balesetveszélyt okoztak a traffipaxozó rendőrök

Veszélyes helyen traffipaxoztak a rendőrök

Bár a szabályok szerint erre volt lehetőségük.

Balesetveszélyes módon mérték a sebességet a rendőrök még november végén, Mernye és Somogygeszti között – írja a Vezess.hu. Az oldalnak egy olvasó küldte el az alábbi videót, amelyen jól látható, hogy a sebességmérő eszközt egy felüljáróra telepítették, mellette ott áll a rendőrök jelöletlen autója is. A kocsi elhelyezkedése miatt a hátulról érkező sofőrök csak a záróvonal átlépésével kerülhették ki, ami balesetveszélyes.

Az RTL Klub híradójának nyilatkozott Unger József vezetéstechnikai oktató is, aki elmondta, hogy a törvény értelmében a kamerát ugyan bárhol el lehet helyezni, de azért az autót érdemes lett volna máshol leparkolni. 

Balesetveszélyt okoztak a traffipaxozó rendőrök

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„A sebességmérés sosem cél, csak eszköz a rendőrség kezében” – mondta a rendőrség egyik szóvivője az RTL Klub híradójának.

 

A rendőrök egyébként új módszerekkel is próbálnak fellépni a szabálytalan autósok ellen: az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy civil autókkal csapnak le a szabálytalankodókra, de már arra is volt példa, hogy drónnal azonosították a közlekedési szabályok megszegőit.

További cikkeink a biztonságos közlekedés témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top