nlc.hu
Szabadidő

Brutális büntetés karanténelhagyásért

8 másodpercre hagyta el a karantént, egy vagyonra büntették

Az ottani hatóságok nem tréfálnak, ha szabályszegésről van szó.

100 ezer tajvani dollárjába (ami átszámítva több mint egymillió forint) került annak a férfinak a szabályszegés, aki mindössze 8 másodpercre szegte meg a karanténszabályokat – írja a CNN.

A Fülöp-szigeteki bevándorló Kaohsiung városban, egy karanténhotelben volt elszállásolva. Pár másodpercre hagyta csak el a szobáját, amit a hotel biztonsági kameráján át látott az egyik alkalmazott, és jelentette is a helyi hatóságnak a kihágást. A szervek pedig nem is késlekedtek, 100 000 tajvani dolláros büntetést szabtak ki a vendégmunkásra.

Kaohsiung városban egyébként 56 karanténhotelt jelöltek ki, összesen 3 ezer szobával.

Tajvan amúgy elsők között reagált a koronavírus-járvány kirobbanására, már tavaly év végén. December 31-én megkezdték a kínai repülőgépek utasainak szűrését és a kormány rengeteget költött a tömeges tesztelésre valamint a gyors és hatékony kontaktkutatásra.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a 23 milliós lakosságú szigetországban 716 koronavírusos esetet jelentettek hivatalosan, és mindössze hét ember halt meg a koronavírus következtében.

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top