nlc.hu
Szabadidő

3 sorozat karácsonyra

3 vicces és szívmelengető, de rövid sorozat, amit darálj le az ünnepek alatt

Ha szeretnél kikapcsolódni, és egy jót szórakozni, akkor ezt a 3 sorozatot nézd meg az ünnepek alatt! Gombnyomásra mosolyt varázsolnak az arcodra.
Karácsonyi sorozatok, amik kikapcsolnak

Húzós volt ez az év, így jól teszed, ha karácsonykor és az ünnepek alatt kilépsz a hétköznapok mókuskerekéből. 3 rövid, de szórakoztató sorozatot mutatunk, amik karácsonyiak, romantikusak és viccesek – vagyis, pont azt adják, amire ilyenkor a legtöbben vágyunk: könnyed szórakozást.

Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket

Ha tipikus karácsonyi feelingre vágysz, ez a Netflix karácsonyi sorozat hoz mindent, amit ilyenkor kell: karácsonyi pulcsik, díszbe öltöztetett, csillivilli amerikai otthonok és idilli kertvárosi hangulat. Tény, órási fordulatokra ne számíts, a sorozat abszolút kiszámítható, de a párbeszédek viccesek, és teljesen kikapcsolnak. Már az első képkockák karácsonyi hangulatba hoznak, és egészen az utolsóig abban is tartanak. 

Dennis Quaid egy, a gyerekeit féltő, de mogorva lányos apát alakít, aki nem mellesleg rendőr. A férfi nagyvárosban élő lánya karácsonykor mutatja be a családjának zenész szerelmét, aki természetesen első látásra ellenszenvet vált ki az apából. A fiú úgy tervezi, az ünnepek alatt kéri meg a párja kezét, ehhez azonban az apának is lesz egy-két szava. Azt csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a szitkomokra jellemző nevetéseket mi kihagytuk volna a sorozatból.

Új barát karácsonyra

Ez a norvég sorozat tökéletesen kikarikírozza a családi karácsonyok kényes pontjait, azok közül is azokat, amiket az egyedülállók élnek át egy olyan családban, ahol már minden testvérnek van saját gyereke (minimum egy tucat), és az egész család azt várja, mikor kötik be az egyetlen pártában maradt lányuk fejét. Habár Johanne egy 24 éves szingli, a szarkazmusban és poénokban bővelkedő sorozatot a 30-as és a 40-es egyedülálló nők is ugyanúgy átérezhetik. A többi már csak a képzelet szüleménye, és ugyan nem pipálja le a Vezércsel című sorozatot, helyette azonban könnyed szórakozást ígér – pont olyat, amilyenre az ünnepek alatt szükségünk van.

Johanne megelégelve a magánéletére irányuló folyamatos célozgatásokat, azt hazudja a szüleinek, hogy rátalált a szerelem. Persze, rövid sorozat lenne, ha ezt nem kellene bizonyítania: a lány akkor kerül bajba, amikor a szülei meghívják karácsonyra a nem létező lovagot. Johanne őrült randizásba kezd, hogy karácsonyig – 24 nap alatt – találjon egy olyan pasast, akit be tud mutatni otthon.

Dolgozó anyák

Ebben a sorozatban magadra ismerhetsz, ha van gyereked, és te is azon igyekszel, hogy valahogy ellavírozz a munka-magánélet tengelyén. A szókimondó sorozat főszereplői olyan anyák, akiknek hétköznapi kihívásokkal ugyanúgy szembe kell nézniük, mint a társadalmi elvárásokkal.

Ez a sorozat attól jó, hogy nagyon is életszagú helyzeteket jelenít meg a négy főszereplőn keresztül: az egyik pszichológus, de nehezen ért szót a fiával, a másiknak szülés utáni depressziója van, a harmadik menekülne a felelősség elől, ami rászakadt az anyasággal, a negyedik pedig igyekszik a karrier-gyereknevelés vonalon megállni a helyét. A sorozat nem a cukormázas idillt tárja elénk – ha megnézed, rájössz, hogy cseppet sem vagy egyedül a problémáiddal, ami igazán felszabadító érzés.

Még több sorozatra vágysz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top