nlc.hu
Szabadidő

A spanyol fővárosban évtizedek óta nem láttak havat, most esett, így reagált a nép

Madridban évtizedek óta nem havazott, így reagáltak a helyiek

A spanyol fővárosban sokan megörültek a ritka időjárási jelenségnek.

Mostanra már nálunk is bekeményített a tél, sőt, hétvégére akár a mínusz 20 fok sem tűnik elérhetetlennek, Madridban viszont annyi hó hullott, amire már évtizedek óta nem volt példa. Egy korábbi videóban azt is látni lehetett, hogy a spanyol fővárosban kutyaszánnal is lehet közlekedni, most pedig egy újabb felvétel látott napvilágot arról, hogyan reagálnak a madridiak a szokatlan havazásra. 

Egy Rex Chapman nevű twitterező posztolta az alábbi képsorokat, amelyen látható, hogy Madridban, ahol az éves átlaghőmérséklet – a Climate-Data.org adatai szerint – 13,7 Celsius fok körül alakul, az utcák fehérek és sűrű pelyhekben havazik tovább. A villanyoszlopokra szerelt virágtartókon látható, hogy legalább 10-15 centiméter friss hóról lehet szó. 

Ezt azonban elsőre nem is biztos, hogy kiszúrja az ember, ugyanis láthatóan a madridiak nagyon megörültek a ritka hónak és hatalmas hógolyócsatába kezdtek. Bár nem derül ki a felvételről, de valószínűsíthető, hogy nem egy szervezett hógolyózásról van szó, csupán a járókelők álltak neki megdobálni egymást. A képsorokon látható egy pár ember, aki elhajít egy-két hógolyót, aztán, mint aki jól végezte dolgát, tovább áll. 

Hatalmas hógolyó-csatát videóztak Madridban

A Filomena nevű vihar vastag hóréteggel borította be Spanyolország egyes részeit (Fotó: Getty Images)

Te mikor hógolyóztál utoljára?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top