nlc.hu
Szabadidő

92 Ünnepi Könyvhét időpontja

Júliusban tartják az Ünnepi Könyvhetet, amennyiben a járványhelyzet engedi

A Könyvfesztivált pedig őszre tolják.

Még idén tavasszal sem merik megrendezni a Könyvfesztivált, inkább elhalasztják, de ősszel egy Nobel-díjas írót is vendégül látnának. Remélik viszont, hogy nyáron már lehet Könyvhét a Vörösmarty téren – írja a hvg.hu. A 2020-ban elmaradt két nagy könyves fesztivál sorsáról a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) döntött a múlt héten.

Ekkor tartják meg az Ünnepi Könyvhetet

Érdeklődők a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok budapesti rendezvényének nyitónapján a Duna-korzón 2019. június 13-án (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

A 2021. április 23-26-ig tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált elhalasztják, és ősszel, október-november folyamán tartják meg; időpontot csak később jelölnek meg. A fesztiválon a díszvendég Lengyelország lesz, a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics pedig ígéretet tett, díszvendégként részt vesz a rendezvényen.

Az 92.Ünnepi Könyvhetet várhatóan 2021. június 10-13-ig tartják a Vörösmarty téren, abban a reményben, hogy a nyár elején már nem lesz akadálya a szabadtéri rendezvények megtartásának.

Az Ünnepi Könyvhetet hagyományosan júniusban szokták megrendezni, ám a járványhelyzet miatt 2020-ban ez nem volt lehetséges. Először úgy tűnt, hogy a sorban a 91. könyvvásár új időpontja: 2020. szeptember 17–20. lesz, végül a járványhelyzet miatt lefújták a rendezvényt.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top