Szabadidő

A sármos Chajnóczki Balázs (x)

A sármos Chajnóczki Balázs egyedit varázsolt Peter Shaffer Amadeusában II. József karakteréből. Színes egyéniségét nem haboz kihasználni anyaszínháza, a József Attila Színház.

Ami rendkívül jó érzés, és amiért nagyon hálás vagyok.

Chajnóczki Balázs, háttérben Fila Balázs

Chajnóczki Balázs, háttérben Fila Balázs


Shaffer drámájában egyértelműen Salieri és Mozart kettősén a figyelem, mindenki más az ő munkájukat „segíti”. Hogy képzelje el a néző a felkészülés és a próba időszakát egy ilyen esetben?

Valóban Salieri – Fila Balázs és Mozart – Tasnádi Bence a két főszerep, de a többi karakter is kulcsfontosságú ebben a drámában. Ráadásul a mi előadásunkban egy négyfős tánckar, egy vonósnégyes és egy operaénekesnő – Szigeti Karina személyében – segítette, hogy egy fantasztikus dolog születhessen. Jó volt a részesének lenni, hogy egy ilyen sok kockából álló mozaik aztán a főpróbahét végére, milyen szépén áll össze egy egésszé.

A Te karaktered egyértelműen a humor, a „szelep” az előadás során, ahol távozik a színre lépésedig „felgyülemlett” feszültség. Hogyan alakítod ki magadban a helyes arányt, ameddig még elmehetsz, és amennyire muszáj viccesnek lenned?

Fú… Nagyon nehéz volt „eltalálni”, hogy II. József milyen legyen. Bízva a saját ízlésemben, és természetesen a Rendező – Koltai M. Gábor – kéréseiben, azt hiszem, egy eléggé szerethető karaktert sikerült összehoznunk.

Chajnóczki Balazs, Molnár Zsuzsanna, a háttérben Horváth Sebestyén Sándor, Galkó Balázs és Előd Álmos

Chajnóczki Balázs, Molnár Zsuzsanna, a háttérben Horváth Sebestyén Sándor, Galkó Balázs és Előd Álmos


A rendezői instrukciókat hogyan építetted be a saját elképzelésedbe, vagy te magad álltál elő egy kész vízióval, amit Koltai M. Gábor „megvett”?

Ez egy csapatmunka!!! Gábornak volt egy elképzelése az egész élőadásról. Ahogy a próbafolyamat alatt egyre jobban megismerkedünk a szerepünkkel, úgy válik egyre jobban a sajátunkká. Ehhez rendező és színész is nagyon sokat tesz hozzá, hogy a bemutatóra minden összeálljon.


Ha úgy látod, valaki elakad, nincs meg egy karakter, és megkérdezi a véleményed: hogyan tudsz segíteni a kollégáknak?

Ez alapvetően a rendező dolga… De természetesen, ha valaki megkérdezi a véleményem, megosztom vele, hogy én hogyan csinálnám 🙂

Chajnóczki Balázs

Chajnóczki Balázs

Talán a negyedik előadás után indult a járvány második hulláma, egy ilyen friss előadást hogy tartasz kondícióban?

Sajnos, igen!!! Már másodszorra kellett lehúzni a rolót egy év alatt. Nem tudom máshogy karban tartani, minthogy két-háromhetente lejátszom fejben a jeleneteimet. Január közepén szerencsére felvesszük az előadást, úgyhogy 3 nap megint az Amadeusról fog szólni a színházban!!!  Nagyon várjuk már, hogy telt ház előtt újra játszhassuk! Minél előbb!!!

 

Fotó: Kállai-Tóth Anett

Forrás: József Attila Színház

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top