nlc.hu
Szabadidő

Ilyen, amikor a pingvin és a jegesmedve találkozik

Pingvinek látogatták az állatkerti jegesmedvét

Ha csak egy szívmelengető videót nézel meg ma...

A világjárvány miatt bezárt állatkertekben kedves gyakorlatként időnként egy-egy állatot vagy állatcsoportot kiengednek a kifutójukból és meglátogatják velük a többi lakót, persze csak biztonságos távolságból. Mi is írtunk már olyan pingvinről, amely az elnéptelenedett állatkertben átszökött a szomszéd bálnához, amellyel aztán remekül összebarátkoztak. 

Most a BoingBoing számolt be róla, hogy St. Louis állatkertjének hivatalos YouTube-csatornájára felkerült az alábbi felvétel, amelyen az látható, ahogy egy különféle fajtájú pingvinekből álló csapat sétálgat a behavazott állatkert üres útjain. Nevük is van: Ethel és Elliot a két királypingvin, illetve CJ, Oshie, Sunny, Double és Trouble, ők a jellegzetes hangú gentoo-pingvinek közé tartoznak. 

Jegesmedve-pingvin csúcstalálkozó volt az állatkertben

Gentoo-pingvinek az Antarktiszon (Fotó: Getty Images)

A tollas csapat természetesen felkereste az állatkert jegesmedvéjét, Kalit, aki valószínűleg csodálkozva nézte az izgő-mozgó fekete-fehér brigádot, hiszen a jegesmedvék és a pingivnek soha nem találkozhatnak természetes körülmények között. 

A jegesmedve-vizit után a pingvinek azért meglátogatták Huckot és Finley-t az állatkert két grizzlymedvéjét is. 

Még több cukiság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top