nlc.hu
Szabadidő

Képek: újszülött vombatbébi

Megőrülsz, annyira aranyos újszülött vombatbébit mutatunk!

Elsie, az aranyos vombatgyerek elveszítette az édesanyját, de szerencsére kapott helyette egy szerető pótmamát.

Megtalálója a halott anyja (akit egy autó ütött el) erszényéből szedte ki, még március közepén. Egyből bevitte az ACT Wildlife-hoz, Canberra egyetlen vadgondozó szervezetéhez.

Mivel rendkívül pici volt és gyenge, ezért onnan a sürgősségi állatklinikára szállították, de gondozói nem voltak biztosak abban, hogy az apró vombat életben marad.

Ám Elsie igazi harcosnak bizonyult.

Szép lassan megerősödött, és körülbelül hat és fél hónappal később elkerült Helenhez, aki addig gondozza majd Elsie-t, amíg elég erős és önálló nem lesz ahhoz, hogy visszaengedjék a vadonba

Elsie korábbi gondozója, Lindie azt mondta a Bored Pandának, hogy amikor a bab méretű (igen, jól olvasod)  vombatok megszületnek, nagyon fejletlenek. Az alkarjuk azonban már születésükkor igen erős, így az anya szülőcsatornáján keresztül ki tudnak mászni az erszénybe.

A hátsó lábaiknak egy kis időre van szükségünk, mire megerősödnek, eddig az anya erszényében élnek.

Elsie takarókba bugyolálva és szerető gondozókezek között nőtt fel. Ez a fotó kb. négy és fél hónappal a születése után készült. 

 

bébi vombat

Ilyen picit volt az újszülött Elsie (Fotó: Instagram)

Elsie majdnem három hónapos volt, amikor az első gondozójához került, összesen 120 grammot nyomott. A baleset során szerencsére nem sérült meg, leszámítva a száj belsejének némi sérülését, amit valószínűleg az anyja mellbimbója okozott az ütközés során. 

vombat, állat, bébi

Fotó: Instagram

Ő pedig nem Elsie, hanem egy sorstársa, Sylvie. Őt is az alapítvány fogadta be, és az említett hölgy gondozza, aki Crazy Wombat Ladyként van fen az Instagramon. 

Fotó: Instagram

Még több cuki újszülött állat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top