nlc.hu
Szabadidő

Macskamódra nyávogó madár

Megtanult macskául az okos madár, hogy ő is kapjon ételt

Kifigyelte az ételért nyávogó macskákat az agyafúrt szajkó, és megtanulta utánozni a hangjukat.
Macskamódra nyávogó varjú

A Törökországban élő Neslihan Orancı nagy állatbarát, mióta új lakásba költözött, mindig hagy ennivalót a teraszán a környékbeli macskáknak. Ha fogytán a kaja, a cicák nyávogással jeleznek neki, hogy ideje feltölteni a tálkákat.

Egyik nap Neslihan ismerős macskanyávogást hallott odakintről. Bizonyára megint elfogyott az ennivaló, gondolta magában a nő, de amikor kinézett az ablakon, nagyon meglepődött.

Macskának nyoma sem volt, a megtévesztő hangokat egy madár, egy szajkó produkálta. (Cikkünkben korábban tévesen dolmányos varjút írtunk az eredeti cikk nyomán). A nő videót is készített az okos madár trükkjéről:

A szajkó rájött, hogy a cicák nyávogással jutnak élelemhez, így ő is megtanult macskamódra nyávogni. Erőfeszítéseit végül siker koronázta, a nő neki is adott ételt. Aztán a madár újabb meglepetéssel rukkolt elő evés közben: a mérges macska hangját is tudja utánozni.

(The Dodo)

(Kiemelt kép: Facebook/Alper Tüydeş Fotoğraf)

Madárhangok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top