nlc.hu
Szabadidő

Bezárhat a felsőlajosi Magán Zoo állatkert

Örökre bezárhat a felsőlajosi állatkert

Nagy bajban van a járvány miatt a 25 éve működő felsőlajosi állatkert, az utolsó tartalékaikat élik fel.
Fehér tigris a felsőlajosi Magán Zoo állatkertben

A korlátozó intézkedések miatt tavaly november 11. óta zárva tart a felsőlajosi Magán Zoo. A családi vállalkozásban működő, 25 éves állatkert nagy bajban van, jelenleg utolsó tartalékaikat élik fel.

Tóth Tibor, az állatkert tulajdonosa azt mondta, magánállatkertként támogatást továbbra sem kapnak, a belépőjegyekből származó összeg pedig nagyon hiányzik. Ezért a munkabért, az állatok ellátását, a rezsit és saját kiadásaikat a tartalékokból kell fedezniük már lassan egy éve. Már szinte mindenüket eladták, marhákat, kecskéket, lámákat, tevét és több munkagépet.

A meglévő takarmányokkal nagyjából májusig húzzák ki, de utána jön az első takarmánybetakarítás, amely több millió forintot emészt fel. Ha márciusban nem nyithatnak ki, arra már nem lesz pénzük.

„Ha a húsvét ismét kimarad, nem tudunk tovább várni: be kell zárnunk a kapukat”

– mondta Tóth Tibor.

Amikor először be kellett zárniuk a járvány miatt, megmentette őket a közösségi összefogás. Bár a látogatók szeretnék támogatni az állatkertet, Tóth Tibor most félve kér segítséget, hiszen úgy érzi, most sokaknak nagy szüksége van a pénzre. Ennek ellenére reménykedik abban, hogy valamilyen módon megmenekülhet az állatkert.

Ha segíteni szeretnél a felsőlajosi Magán Zoo-nak, a honlapjukon minden információt megtalálsz a támogatáshoz.

(Kiemelt kép: Facebook/Magán Zoo)

Nagy bajban vannak az állatkertek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top