nlc.hu
Szabadidő

Hétéves matekzseni Pestszentlőrincről

Nemzetközi bajnokságot nyert a 7 éves magyar matekzseni

Jagnesák Benett mindössze kétéves volt, amikor megkérte szüleit, hogy tanítsák meg számolni.

Egy pestszentlőrinci kisfiú, a hétéves Jagnesák Benett néhány hete nemzetközi bajnokságot nyert egy dubaji – a járvány miatt online tartott – versenyen. Az indulóknak feladatokat kellett megoldaniuk abakusz, a több ezer éves mechanikus számológép segítségével, és az adott időn belül Benett tudta a legtöbb jó megoldást, írja a Blikk.

Az iskolában nem abakusszal számolunk, de így is tudom a megoldásokat. Sajnos hiába jelentkezem, a tanító néni mindig mást szólít fel, így egy kicsit unalmas az iskola

– nyilatkozta Jagnesák Benett, aki mindössze kétéves volt, amikor egy reggel közölte szüleivel, hogy számolni akar. Ugyan sokan voltak, akik szerint ez még korai lett volna, édesanyja, Legendi Krisztina és édesapja, Jagnesák Tibor beadta a derekát. 

„Benett abban ügyes, hogy nagyon könnyen megért és megtanul dolgokat. Meglepett, hogy a második alkalommal mindenre emlékezett, amit előző órán mondtam neki, és már használni tudta az abakuszt” – mesélték a Blikknek trénerei. 

Abakusz

Fotó: Pixabay

Még több fiatal zseni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top