nlc.hu
Szabadidő

Zuglói bölcsődék bezárása

Bajban a szülők, zárnak a zuglói bölcsődék is

Egyre több a megbetegedés. Korábban a XV. és a XVI. kerületben is a zárás mellett döntöttek a bölcsődék.

Április elsejétől rendkívüli szünetet rendelt el a zuglói bölcsődékben a XIV. kerület polgármestere, Horváth Csaba. A bölcsődékben április 1. és április 16. között rendkívüli szünetet rendeltek el, mert a járvány során egyre több megbetegedés fordul elő, egyes tagintézményeket már többször is be kellett zárni.

Bajban a szülők, zárnak a zuglói bölcsődék is

Képünk illusztráció. Bajban a szülők, zárnak a zuglói bölcsődék is (Fotó: Unsplash/BBC Creative)

A Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 tagintézményéből egy jelenleg is zárva tart, a többi tagintézményben a beíratott 865 gyermekből 389 veszi igénybe az alapellátást – írja a Telex. A rendkívüli zárás ideje alatt két ügyeletes bölcsőde:

  • a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde (1141 Budapest, Mályva köz 12.)
  • és a Móka-kacagás Bölcsőde (1142 Budapest, Róna park 5-9.) biztosítja azon gyermekek felügyeletét, akiknek szülei nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak velük. 

„Megkésett, de helyes döntésnek tartjuk, hogy a kormány az iskolai, az óvodai és a bölcsődei dolgozók célzott oltásáról döntött. Elvárjuk, hogy az ideiglenes zárás végéig, április 16-ig minden olyan zuglói bölcsődei dolgozó megkapja az oltást, aki igényli azt. A zuglóiaktól pedig továbbra is azt kérjük, hogy maguk és mások élete, egészsége védelmében tartsák be a járványügyi előírásokat, illetve aki teheti, maradjon otthon” – áll a kerület közleményében.

Korábban a főváros XV. kerületében is úgy döntöttek, hogy átmenetileg bezárják a kerületi bölcsődéket. A kerület polgármestere, Cserdiné Németh Angéla március 16-tól április 6-ig rendelte el a rendkívüli szünetet. Március 4-én a XVI. kerületi önkormányzat azt közölte a Facebook-oldalán, hogy az óvodai és iskolai zárással párhuzamosan, március 8-tól április 7-ig bezárják a bölcsődéket, szükség esetén pedig kijelölt intézményekben biztosítanak ügyeletet – írja a lap.

Cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top