nlc.hu
Szabadidő

Alaszkában hollók fosztogatnak a szupermarket parkolójában

Hollóbűnözés: lerabolják a bevásárlókocsikat a szemtelen szárnyasok

A tollas banditák nagyon kifinomult módszerekkel, csapatként dolgozva keserítik meg a vásárlók életét.

Hollóbandák tartják rettegésben egy alaszkai szupermarket vásárlóit – írja a BoingBoing. Az amerikai állam legnagyobb városában, Anchorage-ben egy Costco parkolójában ütöttek tanyát a rendkívül okos madarak, amelyek ráadásul összehangolt akciókkal csapnak le a mit sem sejtő emberekre. 

Akadt olyan, akinek a bevásárlókocsijából fóliázott húsárut ragadta el egy holló, sőt, egyből ki is tépték a csomagból, hogy minél hamarabb elfogyaszthassák. Egy Tamara Josey nevű helyi lakos pedig arról számolt be az Associated Press riporterének, hogy a madarak szabályosan “kifigyelték”, amikor az autójához indult.

„Két holló szabályosan követett, az egyik végül az autóm mellett álló kocsira telepedett és hangos károgással hívta a társát” – magyarázta a nő. „A másik először csak a földön közelített, majd megpróbálta a gyümölcsöket megszerezni a hálós bevásárlószatyromból. Eközben a társa elkezdett körülöttem repkedni.”

Hollók fosztogatnak a szupermarket parkolójában

Milyen szép darab hátszín…igazán kár lenne, ha valami baj érné (Fotó: Getty Images)

A nő végül nagy nehezen elzavarta a szemtelen szárnyasokat, ám látta, hogy nagyon messzire nem mentek.

„Egy kicsivel arrébb telepedtek, de folyamatosan figyeltek, látszott rajtuk, hogy csak a lehetőséget várják, mikor csórhatnának el valamit a bevásárlókocsimból” – tette hozzá Tamara Josey. „Úgy tűnik, nagyon elszántak.”

Rick Sinnott biológus elmondta, hogy az alaszkai hollók főleg télire költöznek be a nagyvárosba, a tavasz érkeztével pedig távoznak.

„Ezek a madarak évtizedek óta figyelik az embereket, akik rengeteg élelmiszert hoznak-visznek a szupermarketek parkolóiban” – magyarázta a szakember. „A hollók pedig még a szeletelt árut is felismerik, ha már egyszer találkoztak vele, például egy szemetes környékén.”

A szupermarket egyelőre nem kommentálta a szárnyas banditákkal kapcsolatos híreket. 

Még több madár az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top