nlc.hu
Szabadidő

Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az "Orvosok a tisztánlátásért" szervezet prominenseinyerték a Laposföld-díjat

Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az “Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei nyerték a Laposföld-díjat

Erős volt a mezőny.
Szkeptikus társasád, Laposföld-díj

A Szkeptikus Társaság nemrég nyilvános szavazásra bocsátotta a kérdést, ki kerüljön bele abba a kosárba, melyből kiválasztják a Laposföld-díj idei nyertesét. A döntős mezőnyről mi is írtunk, de most felfrissítjük az emlékezeteteket. Szarkasztikus-díj ugyan, de hosszú út eredménye. 

  • Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az “Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominense koronavírus járvány ideje alatt széles körben kifejtett tudományellenes és népbutító tevékenységükért, illetve a vírusbagatellizáló, járványrelativizáló áltudományos gondolatok veszélyes terjedésében játszott kiemelkedő szerepükért. Gödény György szerint például a koronavírus-járvány nem veszélyes, politika náthának nevezte a pandémiát, a maszkviselést pedig hülyeségnek tartja.
  • Szendi Gábor
    A tudomány megállapításainak következetes félremagyarázásáért, valamint a saját üzletének és termékének propagálásáért a Covid világjárvány teremtette helyzetet kihasználva.
  • Prof. Kásler Miklós miniszter úr, a Magyarságkutató Intézet és Baltavári Tamás író-rendező, a Történelmi Animációs Egyesület elnöke
  • Korszakalkotó – sőt ÚJRAalkotó – tettükért, a pozsonyi csatáról készült történelemhamisító, tárgyi tévedésekkel tűzdelt, alacsony színvonalú végtermék elkészítéséért, mellyel sikerült nekik egy valóban jelentős történelmi eseményt, össztársadalmi szinten, a kaotikus tévhitek posványának jelentős mélységébe taszítani.
  • Schobert Norbi, “A nemzet biokémikusa”
    A fonálférgek evolúciója terén végzett felülmúlhatatlan kutatási eredményeiért, a miazma-elmélet feltámasztásáért, valamint a szerves molekulák megismerése és a maszkviselés kapcsán folytatott fáradhatatlan önképző és nép(félre)nevelő tevékenységéért.
  • Varga “C-peptid” Gábor
    A Covid világjárvány idején promotált csodatévő termékei révén a Gazdasági Versenyhivatallal folytatott hősies küzdelméért, valamint a valódi gyógymódok helyett hiú ábrándokkal való sikeres kereskedésért.

Egyébként külföldön is létezik több ilyen jellegű esemény, a briteknél például a Rozsdás borotva-díj. A zsűri szerint a díjazás során figyelembe vették, hogy az adott személy mekkora követő táborral rendelkezik, hiszen minél több emberhez szólnak, annál veszélyesebbek lehetnek az általuk terjesztett dezinformációk. A legtöbb zsűritag ilyen okokból komoly esélyesnek találta Shobert Norbit és Kásler Miklóst.

De nézzük ki kiérdemelte meg leginkább a népbutító titulust, vagyis a Laposföld-díjat:

Hosszas mérlegelés után tehát Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az “Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei lettek a díjazottak.

Gratulálunk!

Fotó: Facebook

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top