nlc.hu
Szabadidő

Találkozás a gyilkos bálnákkal

Varázslatos: gyilkos bálnák köszöntötték az óceánban úszó férfit

Hihetetlen felvételek mutatják a pillanatot, amikor egy úszó szembetalálta magát két gyilkos bálnával.

Steve Morris volt az a szerencsés ember, aki találkozott egy gyilkos bálnával, amikor megmártózott az új-zélandi öbölben, április 18-án. A férfi élete legjobb napjának írta le a nem mindennapi tapasztalatot.

gyilkos bálnák

Varázslatos: Gyilkos bálnák köszöntötték az óceánban úszó férfit (Illusztráció: Unsplash)

Miután nyolc orkát észlelt a közelben, a 46 éves férfi magához ragadta a fényképezőgépét, hogy megörökítse az állatokat, amelyek egy karnyújtásnyira úsztak el előtte.

A csodálatos gyilkos bálna párjával együtt úszott a tengerben, és úgy tűnt, őket is meglepte a találkozás, sőt mintha köszöntek is volna Steve-nek, akinek régi álma volt, hogy egyszer szemtől szembe találkozzon a fenséges emlőssel. A férfi eleinte megijedt, amikor látta, hogy két példány elszakad a csapattól, és felé tart, de amikor látta a baráti szándékukat, megnyugodott.

A férfi megegyezte, majdnem tíz éve úszik a környéken, és korábban kétszer látott már gyilkos bálnát, de még sosem úszott hozzá egyik sem ennyire közel.

És íme a lenyűgöző videó:

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top