nlc.hu
Szabadidő

Több európai ország is enyhíti a korlátozásokat

Több európai országban is enyhülnek a korlátozások

Az európai országok közül többen is elkezdték az óvatos nyitást.
terasz, nyitás, külföld

Mindenki kicsit másként, de összességében elkezdődtek nyitni az európai országok. Nyáron újra utazhatunk bizonyos országokba.

Olaszország:
Ahol tavaly ilyenkor még óriási volt a baj, enyhítik a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozásokat. Hétfőtől – létszámkorlátozással – újra látogathatók a múzeumok, mozik, színházak. Húsz tartományból tizennégy – közte Lombardia és a fővárosi régió – a kevéssé veszélyes, vagyis sárga zónába lépett át. Kinyitottak a bárok, éttermek teraszai. Este tíz óráig fogadhatják a vendégeket. A középiskolások 70 százaléka visszatért az osztálytermekbe.

Skócia:
A kerthelyiséggel, terasszal rendelkező pubok, éttermek, kávézók Skóciában is kinyithattak hétfőtől. Fogadhatnak már vendégeket az edzőtermek, uszodák és az ajándékboltok is.

Franciaország:
Bár a kórházak intenzív osztályai megteltek COVID-betegekkel, de a napi új fertőzések és halálos esetek száma folyamatosan csökken, így elkezdődött az óvatos lazítás. Hétfőtől a bölcsődék, óvodák és általános iskolák nyitottak ki újra. A jövő héttől pedig feloldják a belföldi utazási tilalmat is.

Nyit az Unió:
Nyárra ismét megnyithatja határait az Európai Unió az amerikai turisták előtt, de csak azok utazhatnak Európába karanténkötelezettség nélkül, akik be vannak oltva a koronavírus ellen. 

(EuroNews)

Fotó: Pexels

A hazai nyitásról kapcsolatos hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top