nlc.hu
Szabadidő

Orbán Viktor és lengyel kollégája feküdt keresztbe a nemek közötti egyenlőségnek

Orbán és a lengyel kormányfő töröltette a nemek közti egyenlőséget az EU-s nyilatkozatból

Portugáliában tartanak csúcstalálkozót az Európai Unió vezetői, ez a téma is ott került terítékre.

A Mateusz Morawiecki lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnök húzatta ki az Európai Unió társadalmi kohézió előmozdításáról szóló nyilatkozattervéből a „nemek közti egyenlőség” kifejezést – írja a 24.hu

A lap információi szerint a pénteken kezdődött portói uniós szociális csúcstalálkozón a tagországok vezetői nyilatkozatban kötelezik el magukat a szolidaritás és az esélyegyenlőség mellett, a koronavírus-járványt követő helyreállítási időszakban. 

A nyilatkozat korábbi vázlatában még az a szövegváltozat szerepelt, hogy az unió „elő fogja mozdítani a nemek közötti egyenlőséget”, a végleges változatban azonban ehelyett már az szerepel, hogy „fokozni fogjuk a diszkrimináció leküzdésére irányuló erőfeszítéseket, és aktívan dolgozunk a nemek közötti különbségek megszüntetésén… és az egyenlőség előremozdításán”. 

Orbán és a lengyel kormányfő töröltette a nemek közti egyenlőség kifejezést egy EU-s nyilatkozatból

Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki egy februári találkozójukon (Fotó: Getty Images)

A 24.hu a Reuters értesüléseire hivatkozva írja, hogy a szöveg megváltoztatását a magyar és a lengyel kormány kezdeményezte. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top