nlc.hu
Szabadidő

Összetört az üveghíd a viharban

Rémálom az üveghídon: összetörtek az üvegtáblák a turista alatt

Az orkán erejű szél megrongálta a kínai függőhíd üvegpaneljeit, egy férfi pedig az üveghídon rekedt.
Összetört üveghíd

Egy üveghídon rekedt egy férfi Kínában az északkeleti Csilin tartományban, a Pijan-hegységben pénteken, miután az orkánerejű szél megrongálta a hidat.

A 150 kilométer/órás sebességet is elérő széllökések felkapták, elfújták és összetörték a Lungcsing város melletti függőhíd több üvegpaneljét, ezért a férfi a 100 méter magas hídon rekedt.

Végül a tűzoltóság, a rendőrség, az erdészet és az idegenforgalmi hivatal munkatársai hozták le hosszú órák elteltével. A turistát kórházba szállították, ahol pszichológusok segítenek neki feldolgozni a nagy ijedtség okozta traumát.

Az eset nyomán lezárták a pijani hegyi üdülőt, a lungcsingi hatóságok pedig elrendelték a történtek kivizsgálását és az összes környékbeli idegenforgalmi attrakció biztonsági felülvizsgálatát. Az incidens heves vitát váltott ki a kínai közösségi médiában, ahol több millióan szóltak hozzá a témához.

Az üveghidak egyre népszerűbbek Kína hegyvidéki üdülőhelyein, ahol ezzel is próbálják magukhoz csalogatni az újdonságot és kalandot kereső turistákat. A Kínai Geológiai Múzeum 2016 végi adatai szerint akkor legalább 60 üvegpadlós függőhíd létezett vagy volt épülőfélben Kína-szerte.

(MTI)

(Kiemelt kép: YouTube/Yan Ching)

Üveghidak az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top