nlc.hu
Szabadidő

Ez az orosz halász készíti a világ legrémisztőbb halfotóit

Rémálomba illő tengeri lényeket fotóz a tengeri halász

Lefekvés előtt nem ajánljuk a képek hosszas nézegetését.

Az orosz Roman Fedorcov a finn határtól keletre fekvő Murmanszkban él, korábban pedig két évtizeden át dolgozott tengeri halászként – írja a BoingBoing.

Bár a hajón főként tőkehalra, heringre, úgynevezett laposhalra és hasonló jószágokra vadásztak, a vonóhálós halászat miatt időnként különféle, más fajhoz tartozó halakat és egyéb tengeri lényeket is a fedélzetre húztak.

Ezek a lények jellemzően 300 és 1000 méteres mélység között fordulnak elő, akárcsak a halászok prédájaként szolgáló, később az élelmiszeripar számára értékesített halak.

Rémisztő halakról készít fotókat a tengeri halász

A képen egy farkashal látható, igaz, ezt nem Fedorcov fotózta (Fotó: Getty Images)

„Úgy döntöttem, hogy feltöltöm a fotókat Instagramra és Twitterre, mert sok embernek fogalma sincs róla, hogy néznek ki a halak” – mondta Fedorcov. „Lenyűgöz egyes mélytengeri halak megjelenése és szeretném megosztani a hasonló élményeimet másokkal is.”

Így került Fedorcov Instagram-oldalára például az alábbi kép, amelyen egy farkashal látható, jellegzetes, tűhegyes fogaival.

Vagy épp ez a különleges cápaféleség:

Esetleg az alábbi lény, amelyről őszintén szólva fogalmunk sincs, hogy mi lehet, talán egyfajta szivacs vagy más hasonló gerinctelen tengeri élőlény.

 

Szép álmokat kívánunk!

Még több állat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top