nlc.hu
Szabadidő

Megnyílt a Kimba Elefánt Park

Megnyílt az ország első elefántparkja

A világhírű cirkuszos família, a Caselly család nyitott egy elefántparkot Győr-Moson-Sopron megyében.
Kimba Elefánt Park

Június 15-én megnyitotta kapuit a Kimba Elefánt Park a Győr-Moson-Sopron megyei Töltéstava határában. A park a hétgenerációs cirkuszi család, a világhírű Caselly család tulajdonában van – írja a 24.hu.

A család tagjai évtizedeken át adtak elő látványos show-műsorokat az állataikkal világszerte, nemrégiben viszont úgy döntöttek, hogy abbahagyják a turnézást, nyugdíjazzák az állatokat, és létrehozzák az elefántparkot.

Tavaly 12 hektárnyi területet vásároltak Töltéstaván, ahol csodálatos környezetet teremtettek az állatok számra. A család arra törekszik, hogy megmentsen minden otthonra szoruló állatot. Így miután a szadai szafari parkot működtető Magyar Nemzeti Cirkusz nem kapott engedélyt a további működésre, több állat Töltéstavára került onnan.

Íme a park bemutatkozó videója:

A parkba látogatóknak Rene Casselly Jr. az állatidomításról is tart bemutatókat.

Fontos szabály, hogy az állatok és a látogatók biztonsága érdekében az elefántokat és a zsiráfokat csak a park dolgozói érinthetik meg. A többi állatot viszont lehet etetni és simogatni, ezen kívül van pónilovaglás és játszótér is.

Elefántok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top