nlc.hu
Szabadidő

Szivárványos ruhák a német-magyar meccsen

Világítás nem, szivárványszín azért lesz a münchein stadionban

Ügyes trükkel csempészik be a homofób törvény elleni tiltakozást a meccsre a németek.
A müncheni Allianz Arena

Szivárványos kivilágtás nem lesz, de a németek mégis tiltakoznak majd a homofób “pedofiltörvény” ellen a szombaton müncheni Eb-mérkőzésen – írja a 24.hu. Miután az UEFA az egységes világításra hivatkozva megtiltotta a szivárványszíneket, a németek polgári kezdeményezést indítottak, legalábbis egy, az instagramon terjedő felhívás ezt jelzi. A poszt azt javasolja, hogy osszák meg minél többen azt az üzenetet, amelyben a szivárvány hat színének megfelelően osztják fel az Allianz Arena nézőterét és azt kérik, hogy mindenki a saját szektorának megfelelő színben öltözve jöjjön a szerda este kilenc órakor kezdődő Németország-Magyarország mérkőzésre.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dirk (@_mrdata_) által megosztott bejegyzés

A müncheni Allianz Aréna megvilágítása a szivárvány színeivel akkor merült fel először, miután Magyarországon a politikusok elfogadták a pedofiltörvény javaslatát, amely a homoszexuálisokat egy kalap alá veszi a pedofilokkal – emlékeztet a hírportál. A németeknek ez annyira nem tetszett, hogy petíciót indítottak azért, hogy a szerdai Németország-Magyarország Eb-csoportmeccsen szivárványos színekben legyen kivilágítva stadion. Ezt kérvényezték is az európai szövetségtől, azonban az UEFA nem engedélyezte, mivel minden stadion egységes színekben van kivilágítva és a szövetség az egység jegyében megtiltotta a németek ötletét.

Kiemelt kép: Alexander Pohl/NurPhoto via Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top