nlc.hu
Szabadidő

Elhunyt rendőrnek gyűjtött két coloradói kislány

Tündéri önzetlenségről tett tanúbizonyságot két coloradói kislány

9 és 10 évesen is fejlett lehet az empátiás készség, ha a szív a helyén van
Tündéri önzetlenségről tett tanúbizonyságot két coloradói kislány

Két coloradói kislány teljesen maga alá került egy helyi hős halála miatt, ezért úgy döntöttek, hogy pénzt gyűjtenek a gyászoló családnak.

Gordon Beesley a helyi rendőrség tagja volt, 19 éves veterán, múlt héten lőtte le egy férfi, aki azzal indokolta tettét,  hogy „utálja a rendőrséget”. Beesley-t két gyereke és a felesége gyászolják.

A 9 éves Scarlet Reust zsenge kora ellenére nagy empátiáról tett tanúbizonyságot, amikor a hír hallatán azonnal segíteni akart az elhunyt rendőr családjának. Szólt is legjobb barátjának, a 10 éves Addyson Elliotnak, aki azonnal beszállt a projektbe és a két kislány limonádét kezdett árulni egy standon, hogy adományokat gyűjtsenek. A bevétel teljes egésze a gyászoló családé lett.

A gyerekeket Gordon barátai is meglátogatták és meséltek nekik róla. Volt egy fiatal lány, aki elmondta, édesapja is rendőr és azonnal kiürítette a pénztárcáját a standnál, utolsó fillérét is odaadta a limonádéért.

Gordon egyébként maga is önzetlen, a teljes közösség által szeretett rendőr volt. Sokszor elbiciklizett a helyi gyerekekkel az iskolába, hogy biztonságban odaérjenek.

A lányok már 1800 dollárt gyűjtöttek a családnak.

(via)

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top