nlc.hu
Szabadidő

Börtönszerelem: soha nem találkoztak, mégis összeházasodnak

Videócseten kérte meg barátnője kezét a rab, aki 2032-ig biztosan nem szabadul

Több mint tíz év telhet el addig, amire tényleg kettesben lehet Kelly Jacobs és szerelme.

Személyesen soha nem találkoztak, mégis jegyben jár a hollandiai Heerlenben élő Kelly Jacobs és James „Wyatt” Dentel, aki egy oregoni börtön lakója. A pár 2019-ben ismerkedett össze, amikor Kelly úgy döntött, szeretne levelezőtársa lenni egy elítéltnek. Egy, az erre a célra létrehozott honlapon ki is választotta Dentelt, mivel szerinte barátságosnak tűnt. Számtalan levél és üzenet után kapcsolatuk komolyabbá vált.

„Sokat beszélgettünk erről, felsorolta, hogy mivel jár az, ha valaki egy rabbal jár, de úgy döntöttem, adok egy esélyt a szerelemnek. A szüleim először nagyon megdöbbentek, de miután néhányszor beszéltek vele online, nagyon megkedvelték” – mesélte Jacobs, akinek a kezét a férfi az egyik videóhívás alkalmával kérte meg.

A pár a tervek szerint októberben házasodik majd össze, de ez nem jelenti azt, hogy több időt tölthetnek majd együtt, Oregon államban ugyanis nem engedélyezett a házastársi látogatás. Kelly elismerte, hogy ez bizony nem lesz könnyű, vőlegénye pedig attól tart, nem fog várni rá, de azért közösen tervezik a jövőt, és amint lehet, szeretnének gyermeket vállalni. Dentel viszont 2032-ig nem fog szabadlábra kerülni, így ezzel várniuk kell.

„Attól, hogy valaki börtönben van, nem feltétlenül rossz ember, mint ahogyan azok sem feltétlenül jó emberek, akik nincsenek rácsok mögött” – jegyezte meg Kelly, aki hozzátette, természetesen elítéli azt, amit párja tett a múltban, még akkor is, ha önvédelemből cselekedett.

„Egy bárban voltak a barátnőjével, amikor öt idegen rájuk támadt, ő pedig védekezésképpen elővette a fegyverét, és meglőtt négy embert. Egyikük sem halt meg. Ugyan néha megkérdőjelezem azt, én mit tettem volna a helyében, ez nem változtat azon, hogy ő egy olyan utat választott, ami miatt börtönbüntetésre ítélték” – tette hozzá.

(via LadBible)

börtön

Fotó: Pexels/Donald

Kapcsolódó cikkek:

A börtönben szerettek egymásba, miután mindketten gyilkoltak

Nők, akik mindent feladnak egy halálraítéltért

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top