nlc.hu
Szabadidő

Akupresszúrás arcmasszázs másnaposság ellen

Ez a fiatal lány feltalálta a másnaposság ellenszerét: az arcmasszázst

Kamu vagy az évezred felfedezése?
Másnaposság kezelése

Forradalmi módszerrel jelentkezett Sakshi, a TikTok számtalan életmódtanácsadójának egyike. Legalábbis szerinte forradalmi, a szakértők már szkeptikusabbak. Állítása szerint könnyű és gyors gyógymódját találta meg a másnaposságnak: az arc bizonyos pontjait kell masszírozni egy akupresszúrás eszközzel. Ha nincs a kéznél ilyesmi, bármilyen kisebb gömbben végződő tárgy megteszi, akár egy golyóstoll is.

A videó szerint az arccsont környékén, a szemöldökök közt és az orr alatt kell nyomkodni, hogy “megszüntessük az alkohol hatását”. Egy-két perc elég is, és pápá, másnaposság – állítja a lány. Bonuszként mutat két pontot is, amelyek a májat és az epehólyagot is tisztítja. Azt azért hozzátette, hogy a legjobb gyógyír, ha eleve nem iszik az ember.

@wellnesswithsakshi

Of course the best cure is not drinking at all #facialreflexology

♬ original sound – Regina

A kommentelők persze szkeptikusak, ahogy a szakértők is. A Metro által megkérdezett orvos szerint arra ugyan vannak kutatások, hogy a megfelelő akupresszúra képes enyhíteni a fejfájást, de hogy gyógyítja-e a másnaposságot, az nem bizonyított. (Értsd: kamu.) Nincs mese, marad a hagyományos módszer: sok-sok víz, alvás, és ha olyan állapotban vagyunk, tápláló ebéd.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top