nlc.hu
Szabadidő

Olimpia: az hitte, győzőtt, de csak második lett

Tokiói olimpia: azt hitte a holland bringás, ő bajnok, csak a célban tudta meg, hogy már elvitték az aranyat

Volt egy kis kavarodás a női kerékpárosok versenyében, a második helyezett azt hitte, ő lett az olimpiai bajnok.

Hatalmas meglepetésre az osztrák Anna Kiesenhofer egész napos szökésből, 40 kilométert szólóban tekerve nyerte vasárnap a női kerékpárosok országúti mezőnyversenyét a tokiói olimpián.

A 137 kilométer hosszú, 2692 méter szintkülönbséget magába foglaló távon 67 kerékpáros állt rajthoz. Többen szinte rögtön az éles rajtot követően elszöktek. Ők aztán leszakadtak vagy utolérték őket, míg Anna Kiesenhofer nagy szenvedések árán, de végig kitartott a hátul diktált nagy tempó ellenére.

Így a 30 éves osztrák időfutambajnok óriási meglepetésre megnyerte a versenyt.

Az ezüstöt végül van Vleuten, a bronzot pedig az olasz bajnok Elisa Longo Borghini szerezte meg. Előbbi a beérkezést követően úgy ünnepelt, mintha nyert volna, mivel azt hitte, mindegyik szökevényt utolérték. 

Azt hittem, én vagyok az első 

– mondta van Vleuten.

Azt hitte a holland bringás, ő bajnok, csak a célban tudta meg, hogy már elvitték az aranyat

A bal oldalon látható holland Annemiek van Vleuten másodiknak futott be, de úgy ünnepelt, mintha megnyerte volna a női kerékpárosok országúti mezőnyversenyét a tokiói olimpián. Csak a célban tudta meg, hogy az osztrák Anna Kiesenhofer lett a győztes (j). Fotók: Kotaro Numata / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

A viadal krónikájához tartozik, hogy többször akadtak problémák az időkülönbségek közlésével, így a versenyzők sem mindig voltak tisztában az aktuális állással, az olimpián pedig a világbajnoksághoz hasonlóan tiltott a rádió használata.

(MTI)

Olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top