nlc.hu
Szabadidő

Új részlet a Titanic filmből

24 évvel a bemutató után vették észre ezt a fontos részletet Titanic filmben

Egy tiktokker fedezte fel az eddig még sosem említett részletet...
Titanic

James Cameron Titanic című filmjét 24 évvel ezelőtt mutatták be, azonban még mindig kiderülnek belőle olyan részletek, melyeket korábban senki nem vett észre. Egy Raf Avila nevű tiktokker, aki hatalmas rajongója a filmnek és számtalanszor megnézte már, a közelmúltban fedezett fel az egyik jelenetben egy lényeges apróságot.

A mai napig is vita tárgya, hogy vajon mi vezethetett valójában a Titanic katasztrófájához. Az egyik verzió szerint a J. Bruce Ismay, a White Star Line hajótársaság elnöke nyomást gyakorolt ​​Edward J. Smith kapitányra, hogy kapcsolja maximális sebességre a hajót és így a tervezettnél előbb érhessenek New Yorkba, megdöntve a rivális hajótársaság rekordját és ezzel a címlapokra kerülve, végül azonban éppen a sietség volt az oka annak, hogy a Titanic jéghegynek ütközött. A teória alapját a Titanic egyik túlélője, Elizabeth Lindsey Lines 1913-as nyilatkozata szolgáltatta, melyben azt állította, hogy hallotta az Ismay és Smith közötti beszélgetést a szerencsétlenséget megelőző délután, igaz, az általa elmondottak szerint csupán a hajó sebességéről diskuráltak, azonban olyasmi egyáltalán nem hangzott el, hogy az elnök sürgette volna a kapitányt. A beszélgetés tehát a filmbe erősen dramatizált változatban került be.

@raf_avila

You can watch 1000 times and still find something new 👀 #jamescameron #titanicmovie #jackdawson #titanicguy

♬ Sneaky Snitch - Kevin MacLeod

A szóban forgó jelenetben nyilvánvalóan mindenki Ismay-re és Smithre figyel, a tiktokker azonban most észrevette, hogy a háttérben, az egyik szomszéd asztalnál ott ül Elizabeth Lindsey Lines is, aki egyszer még oda is pillant az elnökre és a kapitányra. Mindez kétségkívül a rendező alaposságát dicséri, az már más kérdés, hogy a beszélgetés elferdítése viszont tévhiteket indított el a katasztrófa okával kapcsolatban.

Olvass még a Titanicról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top