nlc.hu
Szabadidő

Nem engedett a macska, elzavarta a betolakodó kígyót

Megfutamította a kobrát a hős cica

Akár kígyóvacsora is válhatott volna a rettenthetetlen macskából, de nem hagyta magát.

Bár az alábbi videóból nem derül ki, pontosan hol rögzítették, azt gyanítjuk, valahol Délkelet-Ázsiában készülhetett, ugyanis hasonló méretű kobrákkal főleg arrafelé lehet találkozni. Ettől függetlenül kétség sem férhet a felvételen látható macska bátorságához, amely nem fogta menekülőre, amikor a termetes hüllő megjelent a látszólag számára kialakított kuckóban.

A kígyóról már messziről látszik, hogy a kobrák közé tartozik, a feje körül látható jellegzetes bőrlebeny ugyanis csak ezekre az állatokra jellemző, ráadásul, ezt a pózt kifejezetten akkor veszik fel, ha támadni készülnek vagy fenyegetve érzik magukat. Itt valószínűleg az előbbiről lehet szó, a macska ugyanis végig egy helyben marad, a kígyó megy oda hozzá, így valószínű, hogy könnyű prédának nézte a cicát. 

A négylábú személyében azonban emberére, pontosabban macskájára akadt, a vörös-fehér cica ugyanis azonnal támadásba lendül. Jó pár villámgyors mancs-csapással igyekszik jobb belátásra téríteni a hüllőt, amely azonban ellentámadásba megy át és többször is a macska felé csap. A macsek szempontjából a felvétel 9-10. másodperce környékén tűnik a legveszélyesebbnek a helyzet, itt valószínűleg csak a szerencsén múlt, hogy a kígyó nem tudta megmarni. Ezután azonban fordul a kocka.

A macska a sarokba púposodva meredten szemez a kobrával, amely mérlegeli az esélyeket, majd végül úgy dönt, nincs szüksége ekkora macerára egy vacsora kedvéért és kénytelen-kelletlen továbbáll. 

Minden elismerésünk a rettenthetetlen cicáé, amely bárkinek példát mutathat bátorságból.

További friss híreink:

Megfutamította a kígyót a bátor cica

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top