nlc.hu
Szabadidő

Rusvai Miklós elkapná a delta variánst

Rusvai Miklós bízik benne, hogy megfertőződik, és erre meg is van a magyarázata

A harmadik adag Pfizerre nemet mond, el szeretné kapni a delta variánst.

Azt mondta az ATV Start műsorában Rusvai Mikós virológus, hogy nem kéri a koronavírus elleni harmadik védőoltást. Úgy véli ugyanis, hogy akik megkapták az oltás első két adagját, és megfelelő védettség alakult ki náluk, azoknak nincs szükségük újabb dózisra. Reméli azt is, hogy elkapja a delta variánst, és – az eddigi oltásoknak köszönhetően – enyhe lefolyással átesik a fertőzésen, ezzel megszerezve a védettséget az új változat ellen is. „Mert hosszú távon, igazán jó, hármas szintű védelmet csak a fertőzés átvészelése eredményez – magyarázta, és mielőtt pálcát törtek volna felette, hozzátette, hogy ehhez kell a két oltás és a megfelelő ellenanyagszint is. – Aki megmérette, és nincs megfelelő szintű ellenanyagválasza, annak igenis nagyon fontos, hogy megkapja a harmadik oltást.” 

Rusvai Miklós bízik benne, hogy megfertőzödik

Azokra a hírekre reagálva, melyek szerint a delta variáns kevésbé okoz súlyos megbetegedést, elmondta: egyelőre vannak erre utaló jelek, de kielégítő statisztikák még nincsenek, ezért jobb, ha óvatosak vagyunk. 

Mindeközben kiderült, hogy a keleti vakcinásoknak aligha lesz elég egy harmadik oltás, ha szabadon akarnak utazni

Magyarország és a harmadik oltás: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top