nlc.hu
Szabadidő

Változás az Edge böngészőben

Komoly változás jöhet a Windows böngészőjében

A tempó csökkenhet, ellenben nő a biztonsági faktor.

A Microsoft olyan új háttérfunkción dolgozik, amely biztonságosabbá teszi az Edge böngészőt, írja a TheVerge-re hivatkozva a hvg.hu. A fejlesztés aktiválása némi sebességcsökkenést is hoz.

A webböngészőkkel kapcsolatos elvárások közé tartozik, hogy megnyissák azt az oldalt, amit szeretnénk, másrészt a használatuk ne vezessen adatbiztonsági incidensekhez. Utóbbi jelenség ellen számos megoldással küzdenek a cégek, nagy részt azonos eredményekkel. A Microsoft nemrég azonban rájött, hogy az általános védelmi szintet még magasabbra növelheti, ha egy kulcseszköz működését csökkenti közben.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

A kérdéses eszköz a JavaScript motor egy olyan funkciója, ami alapvetően a weboldal kódjának gyors lefutásáért felelős. Csakhogy a technológia rendkívül összetett, így az itt felelhető hibák biztonsági rések kialakulásához vezethetnek. A Microsoft főként ezért tenne lehetővé a megoldás kikapcsolását, ám mivel az szoros kapcsolatban áll a böngészés általános sebességével, gyanítható, hogy a használatával valamelyest csökkenne ez az érték. Hogy pontosan mennyivel, azt egyelőre nem igazán látni, de a Microsoft szerint drasztikus lassulásról azért nincs szó. 

Mindeközben Bill Gates háza táján: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top