nlc.hu
Szabadidő

Ez a halász egy szarvast mentett ki a tengerből

Ez a halász egy szarvast mentett ki a tengerből

Egyedülálló fogással érkezett vissza Mark Bowditch Anglia partjaihoz. A férfi eleinte azt hitte, hogy cápát lát a távolban. Amikor azonban a hajó közelebb ért az állathoz, rájött, hogy valami egészen más úszik a vízben.

Egy oda nem illő állat. 

Egy szarvas. 

Amely a partoktól másfél mérföldre tempózott.

Mark Bowditch igencsak meglepődött, épp párjával és a gyerekeivel, valamint egy vendéggel, Morgan Lloyddal volt kint a tengeren. Arra készültek, hogy halat fognak, de végül valami egészen mást szedtek ki a vízből.

szarvas

A képünk csak illusztráció
(Fotó: Pexels)

„Kezdetben azt hittem, hogy egy sütkérező cápa úszik lassan a felszínen – mondta Bowditch az SWNS-nek. – Aztán amikor egy kicsit közelebb mentem, és megfordult, láttam, hogy két füle van!” Bowditch végül realizálta, hogy ez egy szarvas, és elkezdett tervet készíteni, hogyan hozza fel a fedélzetre a bajba jutott állatot.

Végül egy lasszóval fogták meg, és emelték a csónakba, majd onnan a hajóra. 

„Ha nem találkozunk vele, valószínűleg egyszerűen megfulladt volna” – ,mondta a férfi. Amikor partot értek, megpróbálták elengedni, de annyira fáradt volt az állat, hogy mindig visszatért hozzájuk. Végül némi időt töltöttek vele, majd újból megpróbálták rábírni, hogy álljon tovább. Végül a szarvas eliramodott.

Itthon júniusban történt hasonló eset. Akkor is egy vízbe került agancsost segítettek a partra jutni a fővárosi vízirendőrök. A sérült szarvas ki akart jutni a Dunából, azonban a magas partfal, illetve a rakparti forgalom miatt nem tudta biztonságosan elhagyni a vizet.

(Fox News)

Fotó: Pexels

Még több cuki történet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top