nlc.hu
Szabadidő

Elhunyt Ed Asner

Elhunyt Ed Asner, a Fel! főszereplője

A morgós bácsinak csak a hangját adta, egyébként a világ egyik legjobb színésze volt.

Vasárnap reggelre, álmában meghalt Ed Asner amerikai színész – közölte a család. 91 éves volt. Asner leghíresebb szerepei közé tartozik Lou Grant karaktere, aki először a hetvenes években, a Mary Tyler Moore Show-ban tűnt fel, és annyira szerették a nézők, hogy később saját sorozatot is kapott. Ő kölcsönözte a hangját a morgós öregúrnak, Carl Fredricksennek a Pixar Fel! című filmjében.

Ed Asner

Fotó: Rodin Eckenroth/FilmMagic

A BBC megemlékezése szerint hét Emmy-díjat nyert, ami példátlan a férfi színészek közt. A fenti szerepeken túl ő játszotta a Mikulást Will Ferrell Elf című filmjében. Mindenki nagylelkű, jószívű színészként ismerte, nyilvánosan megemlékezett róla Mark Hamill és Ben Stiller is. Michael Moore dokumentumfilm-rendező egy anekdotát osztott meg róla: mint Twitteren írta, első filmjét forgatta volna éppen, ám annyira le volt égve, hogy híres embereknek írogatott egy kis apanázs reményében. Egyedül Asner válaszolt: ötszáz dollárt küldött neki, azzal, hogy biztosan remek film lesz.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top