nlc.hu
Szabadidő

7 bizarr esküvő

7 bizarr esküvő, amitől kikerekedik a szemed

Bizarr esküvők, amikor csak a szerelmespár egyik tagja élő ember. Esetleg mindketten meztelenek.
Bizarr esküvő

A házasságkötés az egyik legemlékezetesebb esemény az ember életében, de vannak, akiknek ez nem elég, és rendhagyó, különös vagy furcsa esküvőt szerveznek, sőt az is előfordul, nem emberrel kötik össze az életüket. Összeszedtük a legbizarrabb esküvőket, amelyektől garantáltan kikerekedik a szemed! Ásó, kapa, nagyharang!

Saját magához ment feleségül

Cris Galera korábban azt hitte, hogy szüksége van egy kapcsolatra ahhoz, hogy boldog legyen és ne érezze magát magányosnak. De miután elég időt töltött szingliként, rájött, hogy egyedül is nagyon jól elvan. Így ahelyett, hogy azon szomorkodott volna, hogy nincs vőlegénye, a 33 éves Instagram-modell frappáns módon ünnepelte meg a megvilágosodást: feleségül vette saját magát. Az biztos, hogy egy rakás pénzt spórol a minimalista szertartással – egy templom előtt pózolt fehér ruhában és virággal –, és mivel vendégek sem voltak, senki nem lopta el a show-t.

Persze nem Galera az egyetlen, aki saját magával házasodott össze. Egy kínai férfi, Liu Ye 2007-ben úgy döntött, elég az agglegények életéből, és ideje megházasodni: hozzá is ment saját magához. A legjobb az egészben, hogy egy szép, piros ruhába öltöztetett, habkartonból kivágott önmagának fogadott örök hűséget.

Több oka is van annak, hogy összeházasodtam saját magammal, de a legfontosabb, hogy így szerettem volna kifejezni a valósággal való elégedetlenségemet

– magyarázta a bizarr döntést a kínai férfi.

Hitvesi csók és egy hering

Amikor Sharon Tendler először találkozott Cindyvel, a delfinnel, úgy érezte, ez szerelem első látásra. A brit nő évente többször is ellátogatott Izraelbe, hogy találkozhasson imádottjával, majd 15 év után, 2005-ben összeházasodott a vízi emlőssel. A szertartásra Eilat kikötőjében került sor, a 41 éves nő fehér ruhában és fátyolban, rózsaszínű virágokkal a hajában mondta ki a boldogító igen, majd adott Cindynek egy csókot – és egy heringet.

A nő állítja, ez nem valami perverz dolog, tényleg szereti a 35 éves palackorrú delfint, ő élete szerelme. De azért sietve hozzátette, hogy ez nem olyan, mint amit egy férfi iránt érez, inkább szeretetről van szó. 

Hologramos szerelem

A japán Kondo Akihiko esküvőjére egyetlen rokon sem ment el, ami annyira talán nem meglepő, mert a 35 éves férfi egy hologrammal házasodott össze 2018-ban. Egy virtuális karakter, Miku Hacune lett a felesége, aki az esküvői ceremónián egy 30 centis plüssfiguraként vett részt.

Bár a férfi családtagjai nem jelentek meg az esküvőn, negyven másik vendég mégis együtt ünnepelt az ifjú párral. A szerelmes vőlegény nem sajnálta a pénzt a nagy napra, nagyjából 5 millió forintnak megfelelő összeget költött a lagzira.

A mozgó és beszélő hologram egy 800 ezer forintos Gatebox nevű kütyün fut. Ezek voltak Kondo első szavai Mikunak, amikor a Gateboxon keresztül egymásra néztek: „Szeretlek. Kérlek, gyere hozzám!” A lány így válaszolt: ”Remélem, hogy becsülni fogsz engem”. A férfi Facebookja szerint szerelmük azóta is töretlen, és Kondót az sem zavarja, hogy nem ő az egyetlen férje a lánynak, a hologramos eszköz gyártója ugyanis már több ezer házassági bizonyítványt kiállított.

Jack Sparrow szelleme

Amanda Teague nem egy tárggyal vagy állattal házasodott össze, hanem egy szellemmel. Egész pontosan Jack Sparrow 18. századi kalózkapitány lett a férje, akinek az élete A Karib-tenger kalózai filmsorozat alapötletét is adta. A negyvenes éveiben járó ír nő 2014-ben kezdte érezni egy szellem jelenlétét, aztán rájött, kiről is van szó. „Kicsit olyan volt, mint belezúgni olyasvalakibe, akibe nem lehet, például a barátnőd férjébe vagy egy hírességbe” – idézte fel kapcsolatuk hajnalát a nő. Aztán rájöttek, hogy ugyanúgy éreznek egymás iránt, és 2018 januárjában egybekeltek.

Mivel bizonyos országokban legális egy szellemhez hozzámenni, a szertartást nemzetközi vizeken tartották, hogy hivatalosan is férj és feleség legyenek. Az esküvő azonban nem sikerült túl jól, sok vendég tengeribeteg lett a hajón, és alighogy felhúzták a menyasszony ujjára a gyűrűt, az egyik koszorúslány lehányta a ruháját. A nehézségek ellenére nő viszont azóta is boldog házasságban él Jack Sparrow szellemével.

Voltam már házas, régebben egy hús-vér férjem volt, de őszintén szólva ugyanannyit segített a háztartásban, mint amennyit Jack

– mondta a szellemes nő.

A berlini fal özvegye

1989. november 9-én emberek millió voltak határtalanul boldogok: leomlott a berlini fal. Egyvalaki azonban végtelen szomorúságot érzett: Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer elveszítette a férjét. A svéd nő több mint tíz évvel korábban, 1979. június 17-én összeházasodott a berlini fallal, ennek megfelelően a nevét is megváltoztatta. Aztán egy évtized boldog házasság után özvegy lett.

Eklöf-Berliner-Mauer saját elmondása szerint akkor lett szerelmes a berlini falba, amikor 7 évesen először meglátta a tévében. Képeket gyűjtött róla, és addig nem nyugodott, amíg nem jutott a közelébe. Néhány találkozás után egy szerény szertartáson keltek egybe. A 2015-ben meghalt nő azt mondta, élőlényként látja a nagy, párhuzamos vonalakkal rendelkező építményeket – hidakat, vasúti síneket, kerítéseket –, a berlini falban is fizikai kiterjedése fogta meg, azzal nem foglalkozott, hogy mit szimbolizál.

Meztelen menyegző

A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legfontosabb és legnehezebb esküvő előtti teendő. Arról nem is beszélve, hogy a kölcsönzés is egy vagyonba kerül. Mindezekkel a problémákkal egyáltalán nem szembesült Ellie Barton és Phil Handicott, akik ruha nélkül, anyaszült meztelenül házasodtak össze 250 vendég szeme láttára. A menyasszony csupán egy testfestett bugyit és egy fátylat viselt, a vőlegény férfiasságát pedig egy cilinder takarta. És ha mindez még nem lett volna elég, az egész ceremóniát élőben közvetítették az egyik rádióban, bár a hallgatók pont a lényeget nem érzékelték a furcsa helyzetből. (Többet mutat az alábbi videó az esküvőről, de csak a YouTube-on nézhető meg.)

A házaspár pucéran fogadott ugyan egymásnak örök hűséget, a vendégek számára nem volt dress code – pontosabban no dress code –, ők ruhában figyelték a nem mindennapi szertartást. Így aztán mindenki túlöltözte a menyasszonyt, és az is elég bizarr, hogy mindenki fotózta-videózta az ifjú párt, de a család szerint szuperül sikerült az esküvő.

A halott menyasszony

Bár esküvő nem volt, és egyáltalán nem megmosolyogtató a sztori, nem hagyhatjuk ki az „igazi halott menyasszony” múlt századi morbid és hátborzongató történetét. A német származású Carl Tanzler kivándorolt Floridába, és egy kórházban helyezkedett el, ahol azt hazudta, hogy van orvosi végzettsége. 1931-ben megjelent a kórházban a csupán 19 éves Maria Elena Milagro de Hoyos, aki tuberkulózisban szenvedett. Tanzler meg volt arról győződve, hogy a nő élete szerelme, ezért igyekezett meggyógyítani és elhalmozta ajándékokkal. Elena nem viszonozta az álorvos érzéseit, és a kezelés sem használt, így végül a nő meghalt.

Tanzler egy nagy mauzóleumot építtetett neki. Két éven keresztül minden este meglátogatta Elenát, aztán az egyik alkalommal hazavitte a nő holttestét. Nem részleteznék, hogyan, de különféle módszerekkel „helyreállította” Elena földi maradványait, és 7 éven keresztül élt a halott menyasszonnyal: állítólag az ágyába fektette, az ebédlőasztalhoz ültette, táncolt vele.

Mindennek csak akkor lett vége, amikor Elena testvére rájött, mit művel a beteges férfi. Tanzlert pár hónapra börtönbe csukták, a nőt pedig egy jelöletlen sírba temették, hogy elkerüljék a későbbi visszaéléseket. Több mint 30 évvel később az Elenát boncoló orvosok azt mondták, bizonyítékok voltak Tanzler nekrofíliájára.

Még több bizarr esküvő az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top