nlc.hu
Szabadidő

A kisfiú saját képregénye a könyvtárban

Elrejtette a könyvtárban a saját készítésű képregényét a kisfiú, azóta már előjegyzést vesznek fel rá

Szándékosan a könyvtárban hagyta az általa készített képregényt a gyerek, hogy mások elolvassák, azóta pedig hosszú várólista van a könyvre.

A második osztályos Dillon Helbig imádnivaló módon szerzett olvasókat az általa készített képregényhez: egyszerűen betette a művét a könyvek közé szülővárosának könyvtárában.

A 8 éves kisfiú egy vörös borítójú jegyzetfüzetbe készítette el a 81 oldalas képregényt, amelyet színes ceruzával rajzolt, a címe pedig az lett, hogy Dillon Helbig karácsonyi kalandjai.

Mindig is szerettem a könyveket és a könyvtárakat, és már 5 éves korom óta szeretném betenni a könyvtárba a könyvemet

– árulta el a kisfiú, aki az Idaho állambeli Boise-ban található Ada megyei könyvtár egyik polcán dugta el a képregényét.

Amikor édesanyja, Susan megkérdezte, miért tette, a gyerek csak annyit felelt: „Azt akartam, hogy az emberek elolvassák”. Ezután felhívták a könyvtárat, hogy a könyvet nem elhagyták, hanem ajándék volt.

Szerencsére a könyvtárban is jó fejek voltak, Alex Hartmann fiókvezető katalógusba vette az alkotást. Miután a kisfiú kedves történetének híre ment a neten, már 55 ember kért előjegyzést a különleges könyvre.

Könyvek egy könyvtárban

A könyvtári könyvek közé rejtette a saját készítésű képregényt a kisfiú. A kép illusztráció (Fotó: Unsplash/Jamie Taylor)

Hartmann reméli, hogy mindez más gyerekeket is arra inspirálhat, hogy megírják a saját történetüket, és megosszák másokkal. Dillion pedig még a legjobb fiatal regényíró díját is megkapta a könyvtártól, amit kimondottan neki hoztak létre.

A siker ellenére a kisfiú nem szeretne egykönyves szerző lenni, megálmodott egy sorozatot Kutyaember címmel, a következő könyve pedig az igaz történeten alapuló A kabátevő szekrény című alkotás lesz.

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top