nlc.hu
Szabadidő

A Turista Magazin híre a fizetős turistaútvonalakról

Turista Magazin: fizetősek lesznek a turistautak

Ekkora a gazdasági válság? vagy csak április elseje van?

Kilométer-alapú elszámolással, országos és megyei matricákkal jön a túraútvonalak megsarcolása – publikálta április 1-jén a Turista Magazin. Mint írják, a birtokukba jutott tervezetek szerint hamarosan úthasználati díjat kell fizeti a természetjáróknak. A jelzett turistautakon alapesetben kilométer-alapú lesz az elszámolás, azaz minél többet túrázik valaki, annál többet fizet majd, hiszen ő „veszi igénybe” leginkább a környezetét. A tervezetből ugyanakkor az is kiderül, hogy lehetőség lesz éves matricák megvásárlására, akár megyei bontásban is, hasonlóan az autópálya-használathoz. A várhatóan ősztől életbe lépő díjhasználat minden 18. életévét betöltött természetes személyre érvényes lesz, illetve várhatóan lesz kutyafuttatási illeték is, de ennek mértéke egyelőre ismeretlen.

A lap szerencsére #április1 hashtaggel közölte a „hírt”, úgyhogy egyelőre senki ne írjon habzó szájú kommenteket. Azért reméljük, ezzel nem adtak ötleteket a jelenlegi (vagy a leendő) kormánynak, mert ők aztán nem arról híresek, hogy értik a viccet.

Túra

Fotó: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top