nlc.hu
Szabadidő

Késes támadás egy nizzai templomban

Apáca fegyverezte le a papra támadó késes merénylőt Nizzában

Mise közben támadt egy férfi a papra Franciaországban, végül egy apáca fegyverezte le a késelőt.

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, egy nizzai templomban – jelentette vasárnap a Nice Matin című helyi lap. A Le Figaro című francia lapnak az ügyészség megerősítette az értesülést.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-üzenetben számolt be a támadásról, s azt írta, hogy a pap nincs életveszélyben, a támadót pedig elfogták és azonnal ki is hallgatták.

A 20 Minutes című helyi lap internetes híradása szerint

a támadás mise közben történt, a merénylő a pap segítségére siető apácát is megsebesítette, bár a nőnek sikerült kicsavarnia a támadó kezéből a kést.

Christian Estrosi, a város polgármestere először a Twitteren, majd újságírókkal is azt közölte, hogy egyik áldozat sincs életveszélyes állapotban. A BFM francia hírtelevízió információi szerint a késszúrások a pap tüdejét érték.

Rendőrök állnak őrt a nizzai Saint-Pierre d’Arene templom előtt, miután egy zavart férfi megtámadott egy papot 2022. április 24-én

Rendőrök állnak őrt a nizzai Saint-Pierre d’Arene templom előtt, miután egy zavart férfi megtámadott egy papot 2022. április 24-én (Fotó: Valery HACHE / AFP) (Fotó: Valery HACHE / AFP)

A polgármester, aki azonnal a templomhoz sietett, úgy vélekedett, hogy a támadó valószínűleg zavart elméjű. A férfi kihallgatásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat. Annyi tudható, hogy francia állampolgár, 1991-ben született Fréjusben. A rendőrség arra intette a helybélieket, hogy kerüljék el a katolikus templom környékét.

Korábban egy brazíliai templomban egy mentális problémákkal küzdő nő úgy meglökte a prédikáló papot, hogy az leesett a színpadról, rá a hallgatóságra. Kés szerencsére nem került elő, és az atya sem sérült meg az incidensben. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top