nlc.hu
Szabadidő

Nyilvánosak Rust forgatásán történt halálos baleset után készült felvételek

Felvételen látható, hogyan gyakorolt fegyverével a tragikus forgatási baleset előtt Alec Baldwin

Nyilvánosak a Rust forgatásán történt halálos baleset után készült felvételek és tanúvallomások.

A Santa Fe megyei seriff nemrég számos egyéb bizonyíték mellett nyilvánosságra hozott több olyan felvételt is, ami a Rust című film forgatásán készült azt követően, hogy Alec Baldwin halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, ám arról még nem született döntés, hogy indul-e büntetőeljárás, ez további törvényszéki vizsgálatok eredményétől függ.

A hatóságok a média és az érintettek jogi képviselőinek többszöri kérésére döntettek a nyomozati anyagok kiadásáról, illetve szerették volna megmutatni, hogy jelenleg hogyan áll a nyomozás, milyen információkra van még szükség ahhoz, hogy ügyet továbbítani tudják az ügyészségnek. 

Nemrég egyébként hatóságok közel 140 ezer dollárra (közel 50 millió forintra) büntették a film producereit, a lefolytatott vizsgálatok szerint tudtak arról, hogy a forgatáson nem tartották be a biztonsági előírásokat, de nem érdekelte őket annyira a stábtagok testi épsége, hogy felülvizsgálták volna a munkamódszereket, hogy változtatásokat eszközöljenek. A produkciós cég tagadja a vádakat, és fellebbeznek a döntés ellen. 

Alec Baldwin a Rust című film forgatásán

Fotó: Profimedia

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top