nlc.hu
Szabadidő

Furgonnal járja a világot a négyfős család

Besokalltak a karanténban, azóta egy furgonnal járják a világot

A család több mint két éve úton van, a gyerekek online és a szüleik segítségével tanulnak.
Szelfit készít a furgonnal a világot beutazó családról az apa

Martin és Carina Simpson-Hughes mindig szerettek utazni, ez a szenvedélyük hozta össze őket az első randin. A párnak azóta született két gyereke – a 10 éves Eden és a 8 éves Ivy –, az utazás mostanra pedig az egész család számára életformává vált, hiszen egy lakóautóval járják a világot.

Az angliai hampshire-i pár besokallt a karanténban a járvány idején, ezért vettek egy Volkswagen T6-os kisbuszt 18 ezer fontért (8,1 millió forint), ráköltöttek további 15 ezer fontot (6,8 millió forint), majd útra keltek. A kaland nem csak a nyári szünetben tartott, a világ megismerése olyan jó hatással volt a gyerekekre, hogy a család úgy döntött: nem költöznek haza.

Azóta jártak Spanyolországban, Svájcban, Olaszországban, Németországban, Franciaországban és Belgiumban, nagyjából 48 ezer kilométert utaztak. A gyerekek heti másfél napot tanulnak egy online iskolában, és a szülők is oktatják őket. Arra is odafigyelnek, hogy olyan helyekre menjenek, ahol a gyerekek számára kézzelfoghatóvá válik a tananyag, és könnyebben megérthetik a dolgokat. Emellett a szülőknek fontos, hogy a kicsik megismerjenek más kultúrákat.

Az egyik kislányuk diszlexiás, ami sokat nyomott a latban, amikor utazó életformára váltottak. Az édesanya elmondása szerint két és fél éven keresztül küzdöttek az iskolával, otthon is mindent megtettek, de a gyerek mégsem érte el a vele egykorú gyerekek szintjét. Azóta a kislány megkapja a szükséges időt is figyelmet, és szárnyal azokon a területeken, amelyekkel korábban gondja volt.

Azt hiszem, ez csak a szabadságról szól. Arról, hogy úgy nevelhetjük a gyerekeinket, ahogyan mi szeretnénk, de arról is, hogy ők is hallassák a saját hangjukat

– mondta Carina.

A család már két éve úton van, nemrégiben pedig vettek egy 27 millió forintos Roller Team T-Line 700-as lakóautót, hogy kényelmesebbek legyenek a mindennapjaik.

Szeptembertől úgy tervezik, hogy még többet utaznak, és messzebbre is szeretnének eljutni.

Korábban írtunk egy magyar párról, akiknek keresztülhúzta a számításait a koronavírus, de megszületett a B-terv: lakóautóval indultak el a Balkán felé.

(Metro)

(Kiemelt kép: Instagram/ourvanlifewithkids)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top