nlc.hu
Szabadidő

Élete végéig gazdájával marad Totó, a házi hattyú

Nem akar elszakadni gazdájától Totó, a mentett hattyú

Háziállatként él Gáborékkal Totó, a mentett hattyú, aki egyáltalán nem akar visszamenni a természetbe.
Totó, a mentett hattyú, és gazdája Rigó Gábor

Totó, a hattyú egy nádasban talált tojásból született, a biztos pusztulástól mentette meg Kőszegi Lídia, aki hazavitte, melegen tartotta és kikeltette a hattyútojást. A két hónapos totyogó hattyúfióka gyorsan a látogatók kedvence lett a keszthelyi madárparkban – számolt be a Fókusz.

Később Totó új gazdája Rigó Gábor lett, akinek már volt tapasztalata, több hattyúja is volt. Ez a madárfaj védett Magyarországon, így különleges engedélyt kapott, hogy megtarthassa. A férfi és védence azóta elválaszthatatlan, és közben Totóból igazi szobamadár lett, aki imád a lakásban is lenni. Igaz, Gábor három gyermeke közül csak az egyiket fogadja el, és az idegenekkel is barátságtalan.

Gazdája azt szerette volna, hogy amikor Totó eléri egy kifejlett példány súlyát és magasságát, akkor elviszi a Balatonra, és elengedi, hogy olyan életet élhessen, mint más hattyúk. Totó azonban nem akarja elhagyni Gábort.

Totó még gyerek, 25-30 évig él, én nem vagyok fiatal, nagyjából egyszerre fogunk megöregedni

– mondja a hattyú gazdája, aki úgy tervezi, hogy felkészíti az otthonát is arra, hogy Totó élete végéig velük marad.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top