nlc.hu
Szabadidő

Hosszú hétvége Hévízen

Élet a Balatonon túl: hosszú hétvége Hévízen

Az egyik legjobb érzés a világon, amikor az ember arra eszmél, hogy csütörtök van, és ahelyett, hogy a monitor előtt ülne, koktélt szürcsölve a lábát lógatja a medencében, hosszú hétvégét töltve egy remek helyen... Aki régóta tervezi a miniszabadságot, de nem tudja, merre induljon el, meg se álljon Hévízig, ahol olyan programok és aktív kikapcsolódási lehetőségek várják, amikről talán nem is hallott.

A ma embere egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán engedheti meg magának az igazi, hosszú, felettes-és térerőmentes szabadságot, amikor elegendő időt és teret kap ahhoz, hogy testileg és lelkileg is teljesen feltöltse magát. Nagyon sok ember számára a szabadságot a meghosszabbított hétvégék jelentik, amikhez a létező legjobb célállomások egyike Hévíz, a rohamtempóban fejlődő üdülőváros ugyanis megszámlálhatatlan programlehetőséggel várja a töltődni vágyókat.

Kerékpárral Hévízen: Nem véletlen, hogy a bringások egyik kedvelt célállomása a város, ahol jó minőségű, kiépített kerékpárutak és kijelölt túraútvonalak garantálják az önfeledt élményt. Tekerhetünk tóparton, erdő mellett, parkban és a környező települések mesés tájain, olyan tempóban és akkora távolságra, ami jólesik. Míg Keszthely például 7 km-re található és mindössze 54 méter emelkedővel kell számolni, a Kis-Balaton mesés élővilágáért már 19 km-t kell tekerni, Rezi vára pedig 13 km-re van, és 391 méteres emelkedő vár azokra, akik szeretik a kihívásokat. Hévízen nem okoz problémát, ha valaki nem viszi a saját kerékpárját, számtalan lehetőség van a kerékpárbérlésre: sok szálláshelyen és utazási irodában biztosítanak biciklit.

Hévíz

Forrás: Hotel Európa Fit

E-bike-kal Hévízen: Aki kényelmes túrára és városnézésre vágyik, elektromos kerékpárra ül, amivel nemcsak a város, de a környező dimbes-dombos települések, például a borospincéiről és gasztronómiájáról híres híres Egregy, vagy a kifestőbe illő Nemesbük is felfedezhető.

Hévíz

Forrás: Hévíz.hu

E-rollerrel Hévízen: A jelenkor legpopulárisabb közlekedési eszközével is bejárhatjuk az üdülővárost és annak 30 km-es vonzáskörzetét, aszfalton és terepen egyaránt.

Hévíz

Forrás: Hévíz.hu

Segway túrák Hévízen: Hosszú évek óta a túrázás egyik legkedveltebb eszköze a segway, ami kicsik, nagyok, idősek és fiatalok számára is kényelmes, élményteli, és nem utolsó sorban környezetbarát kikapcsolódás. Hévízen szervezett túrák várják a kezdő és a haladó segwayeseket, akik olyan festői helyeken barangolhatnak, mint a Véderdő Park, a Hévízi-tó, a Római kori romkert, a Római katona sírja, Keszthely látványosságai vagy épp a Balaton nyugati csücske.

Nordic walking, gyalogtúrák és futás Hévízen: A túrázók és a sportolók paradicsoma Hévíz, ahol nemcsak az országos Kéktúra szalad keresztül, de a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park, a Bakonyerdő, a Zala dombjai, a Keszthelyi-hegység kijelölt túraútvonalai is, amelyek között találunk könnyű, gyerek-és kutyabarát távokat, de a teljesítménytúrázók és a terepfutók sem csalódnak. A Hévíz Ősforrásához vezető túra és a Keszthelyi-hegység kilátóit bejáró 10 és 11 km-es szakasz például családostul bejárható, de a Tátika várának romjaihoz vezető 413 méteres szintemelkedéstől se ijedjen meg senki, az egykori vulkánról a csodás panoráma megéri a fáradtságot. Aki most ismerkedik a gyaloglással, a hévízi Hotel Európa Fit****superior rehabilitációs nordic walking programja keretében nemcsak megtanulhatja és gyakorolhatja a helyes technikát, de különböző erősítő, nyújtó gyakorlatokat is elsajátíthat. A hotel sport- és rekreációs menedzserével olyan tematikus vezetett túrákon is részt vehet, ahol a mozgás mellett összhangba kerül a természettel.

Hévíz

Forrás: Hotel Európa Fit

Hévíz madártávlatból: Aki nem küzd tériszonnyal, és szeretné a magasból megszemlélni a vidéket, a Hévízi-tavat, a Balaton nyugati öblét, a Kis-Balatont, olyan izgalmas műfajok között válogathat, mint a sárkányrepülő, a sétarepülő, a hőlégballon vagy épp a gyrocopter.

Hévíz

Forrás: Hévíz.hu

Kalandparkok Hévízen: A város vonzáskörzetében jó pár kültéri, beltéri és eltérő nehézségi fokozatú kalandpark üzemel, ahol hagyományos kötélpályák, mászófalak, vizes és száraz óriáscsúszdák, minigolf és petanque várja a legkisebbeket.

Kenutúrák Hévízen: Bár a Hévízi-tó patakja a védett növény- és állatvilág miatt csak télen evezhető, a kenuról akkor sem kell lemondani, ha nyáron érkezünk Hévízre. A Kis-Balatonon és a Zala folyón megannyi szervezett túra között lehet válogatni.

Hévíz

Forrás: Hévíz.hu

Rekreációs programok Hévízen: Hévíz legprofibb mozgásprogramját a Hotel Európa Fit****superior biztosítja, ahol a legújabb irányelvek, tudományos módszerek mentén alakítják ki a foglalkozásokat, melyekben fontos szerepet kap a prevenció, az egészségfejlesztés, az élménypedagógia, a mozgás, a játékos fejlesztő elemek, a természet- és környezetvédelem, illetve a kreativitás. Olyan igazi különlegességek is szerepelnek a kínálatban, mint a Core-Balance tréning, BRAIN GYM, erdőfürdő, BUTEYKO légzéstechnikák, pilates, smovey gyűrűvel végzett gyakorlatok, egyensúly tréning, mozgásszervi jóga, fasciatréning, Wai Tan Kung-Chi Kung, vízi programok, mesÉLŐhévíz mese és élményséta, Porci Berci barátokat keres gerinciskola, baba-mama torna…

Hévíz

Forrás: Hotel Európa Fit

Pihenés, feltöltődés Hévízen: A város szívében, egy karnyújtásnyira a gyógytótól, a termelői piac szomszédságában található négycsillagos szálloda nem véletlenül nyerte el Az Év Szállása 2020 díjat. A valamennyi korosztály és igény kielégítésére felkészült hotel úgy hozza el  vendégei számára a luxus érzését, hogy sem a nyugalmon, sem a kényelmen nem esik csorba. 231 jól felszerelt szobájával, gyógyászati és wellness részlegével, fürdőjével – benne saját gyógyvízzel megtöltött medencével – szó szerint kikapcsol és feltölt, hogy megújulva térhessen vissza a hétköznapokba.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top