nlc.hu
Szabadidő

Kate Bush Running Up That Hill című száma a Stranger Thingsben

Ettől a 37 éves számtól őrül meg most az internet

Elég volt kimondani a sorozat címét, máris engedélyezte a dal használatát Kate Bush.
Kate Bush a Running Up That Hill című szám klipjében

Kate Bush legnagyobb slágerét, az 1985-ös Running Up That Hill című dalt a zeneszolgáltatók (Apple Music, Spotify) első helyére repítette a Stranger Things című sorozat. A Netflix sikeres, nyolcvanas években játszódó (és az akkori kultuszfimeket megidéző) tinihorror-szériája, amely visszahozta Winona Rydert a köztudatba, a negyedik évadnál tart, és hangsúlyos szerepet kap benne a szám; nem csak aláfestő zeneként szolgál, hanem komoly szerepe van a történetben is, hiszen ez az egyik főszereplő, Max kedvenc dala. Rögtön a sorozat elején felbukkan, de a negyedik epizód egyik kulcsjelenetében különösen fontos. Erről van szó: 

És itt az eredeti videoklip:

A Telex erről szóló cikkében sok érdekes háttérinfót találhattok. Tudtátok például, hogy Kate Bush híresen háklis arra, hogy mely száma milyen filmben hangzik el, és részletesen tanulmányozza a vonatkozó jeleneteket, mielőtt igent mond (ami nem sűrűn történik meg)? Vagy hogy eredetileg az lett volna a címe, hogy A Deal With God, de a kiadó leszavazta, mert félt, hogy így nem merik majd játszani a rádiók? A Running Up That Hill egyébként LMBTQ-himnusz lett (fel is bukkan az It’s A Sin című nemrég bemutatott filmben), és feldolgozta a Placebo is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top