nlc.hu
Szabadidő

Fekete Dávid börtönben marad, megszólalt ügyvédje

Fekete Dávid börtönben marad, megszólalt ügyvédje

Fekete Dávid, a volt megasztáros a nyár első harmadát most már biztosan bent tölti a börtönben.

Csütörtökön döntött a Győri Járásbíróság arról, hogy elrendeli a volt megasztáros Fekete Dávid bűnügyi felügyeletét, vagyis megjelölt tartózkodási helyét nem hagyhatja el, de a börtönélettől egy időre megszabadul. Az ügyész azonban nem értett egyet azzal, hogy a jelenleg több mint 300 millió forint értékű csalással és más cselekmények miatt eljárás alá vont egykori megasztáros elhagyja a börtönt, ezért fellebbezett. A május elején hozott döntés hatálya egy hónapig volt érvényes, ezért Fekete Dávid már egészen biztosan csomagolt, és készült arra, hogy 13 hónap raboskodás után, a jövő hétfőn hazamehet.

Dr. Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője is megerősítette kérdésünkre, alighanem példa nélküli, hogy ezek után egyetlen napon belül meg is szülessen a másodfokú határozat, ami ezt megváltoztatta. A Győri Törvényszék egyelőre gyors hírt adott ki, és az ünnep után fogja megindokolni a döntését.

Fekete Dávid börtönben marad

(Nyitókép: Fekete Dávid/Facebook)

A Telex elérte dr. Kaposi Gergelyt, Fekete Dávid ügyvédjét, aki eddig nem kívánt nyilatkozni, most viszont szűkszavúan, de ennyivel kommentálta a döntést:

“Sajnos a törvény lehetővé teszi, hogy olyan tanács bírálja felül az elsőfokú döntést, aki egy percre sem látta vagy hallotta a terheltet, nincs személyes benyomása róla. Ez főleg akkor aggályos, amikor az első fokon eljáró bíró kifejezetten a személyes tapasztalataira támaszkodva dönt az enyhébb kényszerintézkedésről. Hogy ez mennyire szerencsés, azt mindenki döntse el maga” – mondta az ügyvéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top