nlc.hu
Szabadidő

Sufniban tartott majom

Majmot tartott a kerti sufnijában egy nő Dunaharasztiban, semmi engedélye nem volt

Egy 20 év körüli rézuszmajom került elő a kerti fészerből.
majom

Egy különösen veszélyes állatok közé sorolt, engedély nélkül tartott majmot foglaltak le a hatóságok a Pest megyei Dunaharasztiban  – számolt be az RTL Híradó. A rézuszmajmot a kerti sufniban tartotta egy magát állatvédőnek mondó nő.

“Kaptunk egy lakossági bejelentést emailben fényképekkel, hogy Dunaharaszti utcájában látnak egy majmot egy kert végi fészerben. Kimentünk felmérni a helyszínt, jeleztük ezt a zöldhatóság felé. (…) Minket, ami legjobban felháborított az az volt, hogy egy magát állatvédőnek tituláló ember tartotta ezt a jószágot, és fennhangon üvöltözte még a hatóságnak is, hogy ezt a majmot ő kobozta” – mondta el Csikós Róbert, a Segítő Angyalok munkatársa.

Az állat gazdája nem értette a hatósági akciót, pedig a munkája miatt tisztában kellett volna lennie azzal, hogy ilyen állatot nem tarthatna otthon.

A majomnak nem voltak papírjai, a kormányhivatal ezért lefoglalta, majd a Fővárosi Állatkertbe vitték, ahol most karanténban figyelik. Hogy mi lesz a lefoglalt majom sorsa, csak a hatósági eljárás lezárulta után derülhet ki.

A jogszabályok szerint Magyarországon szinte semmilyen majmot nem szabad otthon tartani, ez csak állatkerteknek engedélyezett.

Kiemelt kép forrása: RTL Klub / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top