nlc.hu
Szabadidő

Durván megdrágul a strandbelépő

Brutál drága lesz idén a strandolás, ezer forinttal is többe kerülhet a belépő

Az üzemeltetők az energiaár-robbanásra, illetve a bérköltség megugrására hivatkoznak.
strand

Kiugróan, 20-25 százalékkal drágul a strandolás országszerte a Magyar Fürdőszövetség szerint. Ezer forinttal többe kerülhet egyetlen belépő, mint tavaly – számolt be az RTL Híradó. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek a koronavírus miatt, most, hogy engedi a kormány, kivétel nélkül növelik áraikat. 

Gyulán 2650 forintról 3200-ra drágult a felnőtt napijegy. Élménymedence és szaunahasználat nélkül. 

Budapesten múlt szerdán emelték az árakat. A Paskál fürdőbe a hétvégi napokon több mint 10 ezer forintért mehet be egy 4 tagú család, ez 900 forinttal több, mint eddig. A belépők 8,7, a bérletek 10-14 százalékkal drágultak a fővárosiak legkedveltebb strandjain. A történelmi fürdőkbe, amelyeket többnyire külföldiek látogatnak, 20 százalékkal magasabb áron lehet bejutni. 

A Fürdőszövetség szerint nincs kivétel: ahol nem az elmúlt 10 napban változtattak, a következő néhány hétben emelnek majd az árakon. “Drasztikusabb áremeléseket fogunk tapasztalni. Tehát nem 5-10, hanem 20-25 százalékos, néhány jegytípus esetében még ennél magasabb áremelésről is lesz szó” – nyilatkozta Balogh Zoltán főtitkár.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top