nlc.hu
Szabadidő

Rengetegen voltak a strandokon szombaton

Megteltek a strandok a kánikulában, embert próbáló hőség lesz ma is

Rengetegen voltak a Balaton-parton és a strandokon.
Balaton

Már szombaton is nagy volt a hőség az egész országban. Aki tehette, vízpartra menekült. Volt, aki SUP-on, volt, aki matracon élvezte a hűsítő hullámokat. Több olyan strandoló is akadt, aki napozósátrat is vitt magával, hogy biztosan találjon árnyékot. Tömeg volt a Balatonnál, de a miskolctapolcai és a hajdúszoboszlói strandon is telt ház volt – derült ki a Tények riportjából.

Vasárnapra a hőség veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat – írja az MTI. Az ország döntő részén a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 Celsius-fokot, az Alföld délkeleti részein pedig akár a 27 fokot is. A hőség veszélye miatt Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést.

A meleg a következő napokban csak tovább fokozódik: a jövő héten már 38 fokos maximumokra is számítani kell. Az országos tiszti főorvos hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top