nlc.hu
Szabadidő

KATA tüntetés: videón, ahogy a rendőrök sokkolót használnak

Videón, ahogy a rendőrök sokkolót vetnek be egy ülő tüntetővel szemben

Videóra vették, ahogy a rendőrök sokkolót használnak a hétfő reggeli hídfoglalásnál.

Több alkalommal is használtak sokkolót a rendőrök a tömegoszlatáskor a Margit hídnál. Az egyik esetet Jámbor András párbeszédes képviselő kamerája is rögzítette.

Margit híd

A Margit híd ma reggel (Fotó: Herczeg Szonja/nlc)

A ma reggel a Margit hídon indult a KATA megmaradásáért tartott tüntetés mostanra már a fél belvárost lebénította, mivel a tüntetők elkezdtek a helyszínről vonulni is, többek között jártak már a Nyugatinál, az Oktogonnál, sőt már a Kossuth téren is. A rendőrség eközben belekezdett az oszlatásba. A Telexnek eljuttatott közleményük szerint mostanáig öt embert állítottak elő olyan tüntetőkkel szemben, akik a többszöri felszólítás ellenére sem hagyták el az úttestet és a villamossíneket.

Jámbor András videójánál 9:04-nél  egy rendőr az egyik földön ülő szemüveges tüntető combjára tette a sokkolóját és bekapcsolta. A videón lehet hallani az elektromos áram hangját és a férfi üvöltését. Utána elvitték a rendőrök.

(24)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top