nlc.hu
Szabadidő

Bozo klippremier: Annyi sok szép lány van

Annyi szép lány van: a női szépség sokszínűségét hirdeti a Bozo együttes nlc-n debütáló klipje

A Bozo együttes egy olyan videoklippel állt elő, amiben a női szépség sokszínűségét éltetik. Többek között erről kérdeztük a banda két tagját, Szabó Gyulát és Szabó Gegét, akik egyébként testvérek.

A punk és grunge stílusban zenélő Bozo együttes az Index 2016-os dalversenyének az egyik nagy meglepetése volt. Az eredetileg balatonboglári zenekar az Idegenek jönnek című számukkal kerültek be a legjobb tíz felvétel közé. Ezúttal a tavaly megjelent Törékeny című albumukról az Annyi szép lány van számukhoz készítettek egy új videót, amiben végre nem félcsupasz csajok rázzák – amiről egyes hazai zenekarok még azt hiszik, hogy elég egy jó kliphez –, hanem sokféle nőt láthatunk benne: fiatalokat, idősebbeket, teltebbeket, vékonyabbakat, szőkét, vöröset és barnát, vagyis olyanokat, amilyenek vagyunk a való életben. 

A Bozo egyébként a Balaton mellől indult néhány vintage motort kedvelő sráccal. „Négy lemezzel és sok-sok koncerttel később barátok tudtunk maradni, és azt hiszem, a magyar nyelven éneklő rockzenei színtérnek egy meghatározó zenekarává sikerült kinőni magunkat” – mondja Szabó Gyula, aki az elmúlt években visszaköltözött a szülővárosába.

„Balatoni fiúkból alakult, később egy olasszal és még egy Szabóval kiegészült gitárzenét játszó formáció vagyunk, mondanám, hogy a kísérletező fajtából, de melyik zenekar ne próbált volna még életében németül és olaszul is számokat csinálni Magyarországon? Ki kell sajtolni ezt a tátongó piaci rést, azt hiszem. És nekünk mértékkel sikerült is, bár sajnos az Oktoberfestre idén sem hívtak meg minket. Viccet félretéve, gyakorlatilag barátokból összeállt kedves és szabadelvű zenekarnak mondanám önmagunkat, most már Vincenzón kívül, majdnem jóképű harmincas férfiakból összeállva” – teszi hozzá Szabó Gege viccelve. 

A Bozo együttes

Balról jobbra: Szabó Benedek, Szabó Gyula, Teknyős Krisztián, Vincenzo Pollechia, Szabó Gergely

„A szám szövege alapvetően budapesti éjszakában csajozásról vagy úgymond az arra való rákészülésről szól. Erről alapból az embernek az jutna az eszébe, hogy na most akkor csináljunk egy klipet, ahol szép lányok rázzák a feneküket, mi meg dobáljuk a tízezreseket műszőrmében.

Valahogy ettől akartunk elvonatkoztatni, mert ha belegondolsz, nem csak a modellalkatú lányok a szépek, hanem minden típusban, testalakban, személyiségben meg lehet találni a szépséget, és ez az alapgondolat fordult át abba, hogy klipben inkább ezt mutassuk meg, és inkább legyen pozitív üzenete, mint egy sokadik férfi=nővadász érzése…

„Szerencsére Konrád Zsuzsival és Csíkszentmihályi Ajnácskával, a klip rendezőivel, készítőivel már az elejétől elég jól megértettük egymást, hogy mit akarunk kommunikálni a videóban, és remélem, ez az üzenet át is jön azok számára, akik megnézik a klipet” – mesélik a srácok a klip kapcsán, amelynek az ötlete egyébként a Gegéé volt, a dalnak a vázát és szövegét viszont Gyula írta. „Próbáltam összefűzni egy szövegben a tapasztalataimat és azon érzeteket, amik vonzanak a nőkben. De a lényeg az benne, nekem legalábbis, hogy még ha szépnek is találok valakit, a legfontosabb nő az, aki otthon vár” – mondja a fiatalabbik szőke (Gyula, a szerk.), aki szerint a sokszínű szépség nélkül értékelhetetlenül unalmas lenne az életünk, ezért

fontos értékelni, hogy mind egy picit mások vagyunk.

És íme a klip:

„Szerintem fontos megmutatni, hogy a női szépségnek nem csak egy formája van, lehet az egy mosoly, egy tánc, vagy egy játékos pillanat, amiben sokkal jobban és talán őszintén meg tud nyilvánulni a személy szépsége, plusz ahogy az előbb is említettem, kicsit cél volt, hogy a csajozós narratívának is állítsunk egy picit kontrasztot a videó szereplőivel, akiknek utólag nagyon köszi a szereplést, mindenki csodálatos volt” – teszi hozzá Gege, azt is elmondja, hogy nem ez az első alkalom, hogy olyan témát dolgoznak fel, amiről szerintük fontos beszélni.

Szabó Gege és Szabó Gyula

A Bozo testvérpárja: Gege és Gyula

„Voltak már dalok az öregedésről, magányról, talán még picit a munkásélet sorstalanságáról is a számokban, nem lehet mindig a szerelemről vagy annak hiányáról énekelni, de főleg a legutóbbi albumnál már néhol hangsúlyosabban megjelentek ezek a nem annyira bújtatott mondandók. Aztán, hogy azokat ki mennyire érezte át, vagy tudta magáévá tenni a meghallgatás után, az már más dolog” – magyarázza Gege, és Gyula arról is mesél, hogy milyen egyéb témaválasztásaik voltak:
„A Törékeny című legutóbbi lemezünkön, amin az Annyi szép lány van is van, van például egy alkohollal való viszonyról is dal (Vigyázz vele) vagy éppen a hitről úgy általánosságban (Hova?) vagy a környezetünktől való elidegenedés (Város), szóval a magam részéről úgy gondolom, hogy bőven jellemző. A Máté Péter című régebbi dalunk is igazából a Clark Ádám téri alagút tetejéről részegen leeső meghaltakról íródott. Persze ezek nem tudom, mennyire vehetők ki laikusként, de én tudom, hogy ezek voltak az alapgondolatok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top